Explozie puternică în Lahore (VIDEO)! Cel puţin doi morţi şi 22 de răniţi

Publicat:

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 22 au fost rănite în explozia unei bombe, joi, într-un cartier comercial din Lahore, al doilea cel mai mare oraş din Pakistan, informează AFP, citând surse din poliţie şi spitaliceşti, potrivit agerpres.

“Primele investigaţii arată că explozia a fost cauzată de un aparat exploziv dotat cu un dispozitiv cu ceas şi plasat sub o motocicletă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Lahore, Rana Arif.


Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Poliţia locală şi o sursă spitalicească au anunţat că două persoane au fost ucise, printre care un copil de 9 ani, iar alte 22 au fost rănite în această explozie survenită în faţa unei bănci din cartierul Anarkali.

“Nicio grupare nu a revendicat deocamdată acest atentat”, a adăugat Rana.

Pakistanul se confruntă de mai multe săptămâni cu resurgenţa Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), talibanii pakistanezi, întăriţi prin revenirea la putere a talibanilor în august în Afganistan.

TTP, o mişcare distinctă faţă de cea a noilor conducători afgani, a revendicat mai multe atacuri de la începutul acestei săptămâni, printre care unul survenit luni împotriva unui post de control al poliţiei în Islamabad, atac în care un poliţist a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi.

Acest gen de incident este rar în capitala Pakistanului, plasată sub o puternică supraveghere din partea poliţiei în condiţiile prezenţei în acest oraş a numeroase ambasade străine şi unde securitatea s-a îmbunătăţit în ultimii ani.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

Ministrul afacerilor interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed, a atenţionat marţi împotriva posibilităţii de noi atacuri. “Acesta este semnul că activităţile teroriste au început la Islamabad”, a declarat el pentru presă. “Acesta este primul atac terorist din acest an şi trebuie să rămânem vigilenţi”, a adăugat el.

Guvernul pakistanez a încheiat un armistiţiu de o lună cu TTP anul trecut, însă acesta s-a încheiat pe 9 decembrie, fără niciun progres în negocierile de pace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.