EXPLOZIE puternică la o uzină chimică din Texas. Trei oameni au fost răniți! – VIDEO

Publicat:

UPDATE: O spectaculoasă explozie s-a produs la primele ore ale dimineţii de miercuri la o uzină chimică din Texas. Trei angajaţi au fost răniţi, relatează AFP, Reuters şi BBC, potrivit agerpres.

Serviciile de pompieri au anunţat pe Twitter că s-a decis evacuarea zonei pe o rază de circa 800 de metri în jurul uzinei TPC din Port Neches, unde a avut loc deflagraţia, care a ridicat o uriaşă minge de foc în atmosferă şi al cărei suflu a fost resimţit la o distanţă de aproape 50 de kilometri.


Citește și: Zi de doliu naţional în Albania. Bilanţul victimelor este în creştere!

“Ne-am trezit cu cioburi peste tot, uşile au fost doborâte” de suflul exploziei, a relatat pentru AFP Ryan Mathewson, care locuieşte împreună cu familia sa în apropierea fabricii. Mai multe locuinţe din zonă au suferit pagube.

Judecătorul local Jeff Branick a declarat pentru portalul de informaţii KFDM News că este “un miracol” că nu au fost înregistrate decese în urma exploziei.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 10.00 (07.00 GMT) la uzina petrochimică aflată la circa 135 de kilometri de Houston, unul din cele mai mari oraşe din SUA. Potrivit Reuters, grupul TPC, care produce la Port Neches butadienă şi alte derivate din petrol, are 175 de angajaţi la uzina afectată de explozie, 50 de lucrători contractuali fiind prezenţi în mod obişnuit la faţa locului.

Citește și: Trump declară RĂZBOI cartelurior de droguri mexicane: ‘Organizaţii teroriste!’

Pompierii continuau să lupte cu flăcările miercuri dimineaţa, iar poliţia locală făcea verificări din uşă în uşă pentru a stabili dacă mai sunt persoane rănite şi a constata amploarea pagubelor.

Operatorul uzinei a precizat într-un comunicat că cei trei angajaţi răniţi primesc îngrijiri şi că obiectivul său este de a “asigura securitatea membrilor echipelor de salvare şi de a minimiza impactul asupra mediului”.

Știre inițială: O spectaculoasă explozie s-a produs la primele ore ale dimineţii de miercuri la o uzină chimică din Texas. Potrivit primelor informaţii, nu există răniţi,relatează AFP, potrivit agerpres.

Serviciile de pompieri au anunţat pe Twitter că s-a decis evacuarea zonei pe o rază de 800 de metri în jurul uzinei TPC din Port Neches, unde a avut loc deflagraţia, care a ridicat o uriaşă minge de foc în atmosferă.

“Ne-am trezit cu cioburi peste tot, uşile au fost smulse” de suflul exploziei, a relatat pentru AFP Ryan Mathewson, care locuieşte împreună cu familia sa în apropierea fabricii.

Judecătorul local Jeff Branick a declarat pentru portalul de informaţii KFDM News că nu au fost semnalaţi răniţi.

Explozia s-a produs la o uzină petrochimică aflată la circa 135 de kilometri de Houston, unul din cele mai mari oraşe din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.