EXPLOZIE puternică la un magazin de bricolaj din România! Sunt mai mulţi răniţi!

Publicat:

EXPLOZIE puternică la un magazin de bricolaj din România! Sunt mai mulţi răniţi!

explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineața, la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani.


Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Citeşte şi: Nicu Popescu: Integrarea europeană a Republicii Moldova este misiunea vieții mele – Stiripesurse.md

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

EXPLOZIE puternică la un magazin de bricolaj din România! Sunt mai mulţi răniţi!

Din primele informații, zece persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că în urma exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani 10 persoane au fost rănite și au arsuri de gradul 1 și 2. Arafat a explicat că există deja mobilizare și la spitalele din București, dacă va fi nevoie să fie transferați pacienții.

”Au fost evauate peste 100 de persoane. Avem 10 persoane rănite, dar sunt cu toții conștienți și au fost transportați la spital. Este vorba despre persoane cu arsuri de gradul 1 și 2, după primele evaluări.

Au fost mobilizate 2 elicoptere SMURD, de asemenea stă în stand-by avionul SMURD și un elicopter pentru victime multiple Black Hawk. Situația este în dinamină, echipele de pompieri continuă căutările în magazin. O persoană deja este transportată la spitalul din Iași și suntem pregătiți să transportăm și la București, dacă va fi nevoie.

Toți cei răniți ar fi angajați ai magazinului, nu sunt clienți. Din primele informații ar fi vorba despre o defecțiune la centrala de gaze a magazinului.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

Primele detalii de la ISU

”Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei.

Important de menționat este că cele 10 victime sunt conștiente și prezintă diverse traumatisme și arsuri.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD.Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

Incendiul este lichidat.”.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.