X

Explozie puternică la o uzină chimică din Cehia. Cel puţin şase oameni au murit

UPDATE: Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Am primit informaţii despre şase persoane care şi-au pierdut viaţa şi altele au fost grav rănite”, a declarat o purtătoare de cuvânt a brigăzii de pompieri din regiunea Boemia Centrală, Vladimira Kerekova, citată de agenţia CTK.

Citeşte şi: Nicolas Sarkozy a fost INCULPAT şi plasat sub control judiciar. Prima reacţie oficială a fostului preşedinte francez

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Petra Effenbergerova, accidentul s-a soldat cu cel puţin şase răniţi.

Spitalul Vinohrady din Praga a declanşat un plan de urgenţă şi se pregăteşte să primească un “număr semnificativ” de pacienţi.

Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

“Explozia s-a produs în una din uzinele din complexul rafinăriei de la Kralupy-nad-Vltavou. Am demarat imediat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele şi cauzele” producerii deflagraţiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Marketa Johnova.

Citeşte şi: RĂZBOI comercial între Washington şi Beijing. Donald Trump anunţă măsurile luate împotriva Chinei

Poliţia a fost anunţată în legătură cu explozia în jurul orei locale 10:00 (09:00 GMT), a precizat ea.

O altă explozie a avut loc în 2015 la acelaşi complex şi s-a soldat cu doi răniţi.

Ştire iniţială: O explozie puternică s-a produs în urmă cu puţin timp la o uzină de produse chimice din Cehia. Cel puţin şase oameni au murit, anunţă presa locală.

Incidentul a avut loc la fabrica Synthos din oraşul Kralupy nad Vltavou, situat în nordul capitalei Praga.

Tags: Boemia Centralăcauciuc sinteticcehiaexplozieKralupy nad VltavoupolistirenSynthosuzina chimicaVinohrady
Categorii: Diaspora