Explozie raportată la vulcanul Popocatepetl din Mexic

Publicat:

Centrul Naţional de Prevenire a Dezastrelor Naturale (Cenapred) din Mexic a informat joi că vulcanul Popocatepetl a înregistrat “o explozie cu conţinut moderat de cenuşă” şi că nivelul de alertă a fost ridicat la faza 2, relatează EFE, scrie agerpres.

Nivelul de alertă galbenă din faza 2 doua arată că poate avea loc o activitate eruptivă cu emisie de vapori de apă şi gaz, ploaie uşoară de cenuşă asupra zonelor apropiate şi lansarea de materii incandescente la câţiva kilometri distanţă de crater.


Citește și : Boris Johnson este unul dintre cei mai curajoşi politicieni din Europa, afirmă Viktor Orban

Posibilitatea unor fluxuri de materii piroclastice generate de explozii şi alunecări de noroi pe distanţe scurte nu necesită alerta de evacuare.

Cenapred a precizat că explozia a avut loc la 06:33 ora locală (12:33 GMT) şi a aruncat în aer o trombă de fum de peste 3 kilometri în direcţia nord-est.

Într-un raport difuzat miercuri, Centrul a informat că în ultimele 24 de ore deasupra craterului au avut loc 155 de exalaţii de aburi, 198 de minute de murmur şi 3 seisme vulcano-tectonice.

Cenapred a reamintit că monitorizarea activităţii vulcanului Popocatepetl se realizează constant timp de 24 de ore.

Citește și : Poliţiştii instructori cehi vor pleca din Irak, personalul militar va rămâne

În faţa posibilităţii căderii de cenuşă, Centrul a recomandat populaţiei acoperirea nasului şi a gurii cu o batistă, curăţarea ochilor cu apă şi închiderea sau acoperirea ferestrelor. Autorităţile analizează zilnic activitatea vulcanului Popocatepetl de când, în 1994, a intrat în faza eruptivă.

Popocatepetl, unul dintre cei mai înalţi vulcani din lume (peste 5.400 de metri), se află în apropierea capitalei Ciudad de Mexico.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.