X

Explozie la sistemul de transport din Manhattan. Un suspect a fost arestat

Poliţia din New York a anunţat luni că a arestat un suspect în urma exploziei produse luni la Port Authority, unul din cele mai aglomerate terminale de transport din centrul Manhattanului, la orele de vârf ale dimineţii, relatează Reuters şi AFP, conform agerpres .

Explozia, care potrivit presei, ar fi fost provocată de o bombă artizanală, a avut loc în apropierea intersecţiei între 42nd Street şi 8th Avenue din Manhattan, nu departe de Times Square.

Poliţia şi pompierii au confirmat că s-au deplasat la faţa locului, precizând că staţiile de metrou din zonă au fost evacuate.

Citește și : NYPD intervine în centrul Manhattanului, după o ‘explozie de natură necunoscută’ / VIDEO

Preşedintele Donald Trump şi primarul Bill de Blasio a fost imediat informaţi cu privire la incident, au anunţat Casa Albă şi presa locală.

Potrivit unor surse media, mai multe persoane ar fi fost rănite.

‘A fost o busculadă pe scări pentru a ieşi de la metrou. Toată lumea era speriată, alerga şi striga’, a relatat Diego Fernandez, unul dintre pasagerii de la Port Authority.

La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atentat terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2011. Atacatorul, care a intrat cu un camion în mulţime, a fost arestat şi încarcerat. El jurase credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Tags: arestatmanhattannew yorkpolitiaPort Authoritysuspecttransport
Categorii: Știrile zilei