X

Explozie urmată de incendiu în zona portuară a Strasbourgului; fără răniţi

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc miercuri într-o instalaţie de procesat malţul situată în zona portuară a Strasbourgului, însă fără să se soldeze cu răniţi, potrivit prefecturii din Bas-Rhin, relatează AFP, potrivit news.ro .

Explozia, de origine necunoscută, a avut loc ”către ora (locală) 11.30 (12.30, ora României)” într-o ”clădire de procesare a societăţii Malteries d’Alsace”, în cartierul Port du Rhin, în estul oraşului, a anunţat prefectura într-un comunicat.

Citește și : Rusia se retrage OFICIAL din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Explozia ”a provocat un incendiu care este în curs”, anunţă prefectura, precizând că 39 de vehicule şi 84 de pompieri se aflau la faţa locului.

Nicio persoană nu a fost rănită, iar cei 35 de angajaţi prezenţi în instalaţie au fost evacuaţi, potrivit prefecturii, care adaugă că Centrul operaţional departamental (COD) a fost activat.

Un perimetru de 200 de metri a fost delimitat în jurul instalaţiei, precizează prefectura, care recomandă ”evitarea sectorului şi lăsarea vehiculelor salvatorilor să treacă”.

Producţia de malţ constă în a pune la germinat şi apoi la uscat cerealele în vederea producerii berii.

Citește și : Kosovo cere arestarea unui om de afaceri sârb, suspectat de implicare într-un asasinat

În iunie 2018, o explozie a avut loc în zona portuară la Strasbourg, într-un siloz de grâne, soldată cu patru răniţi, între care trei grav.

Tags: codexplozieincendiuPort du RhinStrasbourg
Categorii: Diaspora