X

Explozii în Iran. Israelul ar fi lansat un atac

Explozii în Iran. Israelul ar fi lansat un atac

O explozie a fost auzită în oraşul Ghahjaworstan din Iran, situat la nord-vest de oraşul Isfahan, scrie news.ro cu trimitere la presa locală și CNN.

Citește și: Proiectul Hotărârii privind organizarea Referendumului de aderare – înregistrat

Zborurile spre Teheran, Isfahan şi Shiraz sunt suspendate, iar sistemele de apărare anti-aeriană ale Iranului au fost activate în mai multe provincii. Rachete israeliene au lovit o locaţie din Iran, a relatat ABC News, citând un oficial american. De asemenea, un oficial SUA a făcut o declaraţie similară pentru CNN, afirmând că Israelul a lansat un atac în Iran, precizând că ţinta nu a fost una nucleară.

CNN a  transmis anterior  că Israelul a spus SUA că răspunsul său va fi limitat în domeniul de aplicare. Serviciile de informaţii americane sugeraseră că Israelul ia în calcul o lovitură restrânsă şi limitată în interiorul Iranului.

SUA au cerut Israelului să nu răspundă atacului iranian de weekendul trecut, pe care preşedintele Joe Biden l-a numit joi „fără precedent”. SUA „nu au dat undă verde” unui răspuns israelian, a spus al doilea oficial, conform CNN.

Tags: atac IranIsrael ataca Iranulrazboi Israelrazboi Orientul Mijlociu
Știrile zilei