X

EXPLOZII puternice în capitala Suediei

Poliţia din Suedia investighează două explozii produse în nord-vestul capitalei Stockholm, care s-au soldat cu avarierea a două apartamente, la primele ore ale dimineţii de marţi, informează dpa, potrivit agerpres.

O persoană a suferit răni minore şi a fost transportată la spital, a precizat poliţia. Circa 50 de persoane au fost evacuate.

Citeşte şi: O baracă plină cu muncitori a luat foc! 11 oameni au ars de vii!

Cele două explozii s-au produs la interval de circa 15 minute, în cartierele învecinate Husby şi Kista. Clădirile se află la o distanţă de circa 500 metri una de cealaltă.

Potrivit poliţiei, primul apel referitor la o explozie a fost înregistrat la ora locală 02.33 (10.33).

Linus Unosson, de la poliţia din Stockholm, a declarat pentru postul public SVT că au fost interogaţi mai mulţi martori şi a fost trimisă la faţa locului şi o echipă de genişti.

Citeşte şi: Fostul şef al Interpolului, CONDAMNAT la ani grei de închisoare pentru corupţie

Cu o săptămână în urmă, o altă explozie s-a produs la intrarea într-un apartament din cartierul rezidenţial Ostermalm din capitala suedeză, fără a se înregistra răniţi.

În noiembrie anul trecut, poliţia suedeză a lansat o acţiune pe plan naţional împotriva crimei organizate, cu scopul de a reduce numărul de incidente armate şi explozii despre care autorităţile consideră că au legătură cu conflictele dintre bande implicate în traficul de droguri.

Tags: exploziiHusbyKistaÖstermalmStockholmSuedia
Categorii: Diaspora