X

Explozii puternice la Kabul. Cel puţin şase oameni au fost răniţi

Trei explozii succesive au zguduit miercuri capitala afgană Kabul, urmate de un schimb de focuri, transmite Reuters, citând surse din poliţie şi Ministerul de Interne, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei, una din explozii a avut loc în apropierea unui post de poliţie din centrul oraşului şi ar putea exista victime.

Associated Press anunţă că cel puţin şase oameni au fost răniţi.


Citeşte şi: Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul: perspectivele americanilor şi iranienilor obişnuiţi

Un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă la intrarea într-un post de poliţie din centrul capitalei, într-o zonă din apropierea ambasadelor şi a birourilor guvernamentale, a precizat un oficial din Ministerul de Interne.


‘Trimitem de urgenţă ambulanţe la locul exploziei şi încercuim toată zona’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hashmat Stanekzai.

Zeci de oameni au fost ucişi în atacuri sinucigaşe la Kabul în ultimele săptămâni. La 30 aprilie, două explozii au provocat moartea a 26 de persoane, printre care nouă jurnalişti.

Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forţelor de securitate şi a civililor de când talibanii au anunţat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. 

Citeşte şi: Obama a catalogat decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian drept o ”gravă eroare”

Tags: Afganistanexploziikabul
Categorii: Știrile zilei