X

Explozii puternice la Kiev

În jur de 12 explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după activarea sirenelor de alertă aeriană în capitala ucraineană, au constatat jurnalişti AFP, potrivit agerpres.

“Explozii în oraş, în unele cartiere din centru”, a transmis pe Telegram primarul Vitali Kliciko. “Apărarea antiaeriană este în acţiune”, a indicat la rândul său administraţia militară a Kievului.

Citeşte şi: Kissinger, despre războiul din Ucraina: ‘Nu cred că totul este vina lui Putin’ – Black News

Potrivit Unian, alerta aeriană a fost declanşată la puţin timp după ora locală 11:00 în Kiev şi în regiune. Locuitorii au fost îndemnaţi să stea în adăposturi.

Acest atac urmează celui din noaptea trecută asupra Kievului, unde au fost auzite explozii puternice. Peste 40 de rachete şi drone kamikaze de fabricaţie iraniană fiind distruse de apărarea antiaeriană ucraineană în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit autorităţilor.

Citeşte şi: Xi Jinping îi promite Moscovei ‘sprijin ferm’ pentru ‘interesele fundamentale’ – Black News

După cum rezultă de pe harta alerts.in.ua, sub pericol de atacuri aeriene sunt Kievul şi zona ce ţine de capitala ucraineană, precum şi regiunile Jitomir, Hmelniţki, Vinniţa, Cerkasî, Kirovohrad, Poltava, Harkov, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Cernigov, de asemenea Doneţk şi Lugansk (ultimele două anexate de Rusia în septembrie trecut).

Tags: CerkasîCernigovDnipropetrovskDoneţkharkovHmelniţkiJîtomîrkievKirovohradLuganskPoltavarusiaucrainaVinniţaZaporojie
Categorii: Război in Ucraina