Exporturile de ceasuri elveţiene au ajuns la cel mai ridicat nivel din 2014

Publicat:

Exporturile de ceasuri elveţiene au crescut din nou în iulie, ajungând aproape de un nivel record şi înregistrând cea mai ridicată valoare din ultimii opt ani, pe fondul cererii crescute pentru modelele Rolex, Omega şi Vacheron Constantin, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.

Luna trecută, exporturile au urcat cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 2,2 miliarde de franci elveţieni (2,3 miliarde de dolari), a anunţat joi Federaţia industriei ceasurilor elveţiene.


Citeşte şi: Presa israeliană îl compară pe Viktor Orban cu Nicolae Ceauşescu! Asemănările sunt izbitoare: Naţionalism exacerbat, antisemitism şi aversiunea pentru democraţie – Black News

Este cea mai ridicată valoare a exporturilor de ceasuri elveţiene de la performanţa record din octombrie 2014.

Cererea pentru ceasuri de lux este în creştere după ce mulţi consumatori cu bani au descoperit brandurile elveţiene (de la Rolex la Audemars Piguet şi Patek Philippe) în timp ce erau blocaţi în case în timpul pandemiei.

Exporturile către SUA au crescut cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021. Statele Unite rămân cea mai mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene, după ce anul trecut au depăşit China.

Piaţa chineză se redresează după restricţiile recente, iar exporturile au urcat cu 18,4%, astfel încât China şi-a menţinut poziţia de a doua mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene.

Tendinţa spre ceasuri scumpe persistă, ceasurile de peste 500 de franci elveţieni reprezentând mai mult de o treime din volume şi 95% din valoare.

Citește și: Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

Valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri cuprinse între 200 şi 500 de franci elveţieni a scăzut cu 29,2%, continuând tendinţa din 2020, în timp ce valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri de sub 200 de franci elveţieni a urcat cu 5,3%.

Cu excepţia Hong Kong-ului, Coreei de Sud şi Japoniei, exporturile de ceasuri elveţiene au crescut în iulie cu peste 10% pe principalele pieţe din Asia şi Europa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești

VIDEO - Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești Trupe de comando ucrainene au luat cu asalt...

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.