Exporturile de gaze naturale prin conductele Norvegiei, aproape de un nou nivel record în 2022

Publicat:

Exporturile de gaze naturale prin conducte ale Norvegiei au crescut cu 3,3% în 2022, aproape de un nou nivel record, statul scandinav majorând semnificativ livrările, pentru a înlocui gazele ruseşti, a anunţat luni operatorul sistemului de conducte, Gassco, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În total, Gassco a livrat anul trecut 116,9 miliarde meri cubi (bcm) prin reţeaua sa de gazoducte de 8.800 kilometri, faţă de 113,2 bcm în 2021 şi 107 bcm în 2020.


Citește și : Liderul grupului de mercenari Wagner reacţionează la comparaţia cu Rasputin

Este al doilea cea mai ridicat volum anual din istoria Norvegiei, fiind depăşit doar de cantitatea de 117,4 bcm livrată în 2017.

“Războiul din Ucraina a dus la majorarea cererii pentru livrările stabile şi fiabile de gaze naturale, iar producţia de gaze a Norvegiei este vitală pentru satisfacerea nevoilor Europei de energie”, a afirmat directorul general al Gassco, Frode Leversund.

Norvegia exportă în principal gaze prin conducte către terminalele din Marea Britanie, Germania, Franţa şi Belgia, iar la finalul lui 2022 a inaugurat o nouă conductă către Polonia, via Danemarca.

Anul trecut, livrările către Germania au crescut cu 11%, iar cele către Franţa cu 4,7%. În schimb, livrările către Marea Britanie au scăzut cu 11,7%, a informat Gassco.

Citește și : Polonia va cere permisiunea Germaniei pentru a trimite tancuri Ucrainei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.