X

Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale R.Moldova, în creștere

Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale R.Moldova, în creștere

Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale Moldovei în ianuarie-mai 2024 au totalizat 126,38 milioane de dolari și au crescut de 1,6 ori, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.

Acest lucru a fost comunicat de Ministerul Agriculturii, citând datele Biroului Național de Statistică. Ministerul Agriculturii a subliniat că o astfel de dinamică de creștere se datorează majorării cererii pentru aceste produse pe piețele internaționale, potrivit infomarket.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că, potrivit datelor oficiale ale BNS, exportul mai multor categorii de produse agricole moldovenești a crescut pe parcursul a 5 luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În special, exporturile de fructe și legume au crescut cu 24,3% – de la $130 milioane 657 mii la $162 milioane 467 mii, iar exporturile de băuturi alcoolice și nealcoolice au crescut cu 13% – de la $82 milioane 462 mii la $93 milioane 218 mii.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: fructeoleaginoaseseminte
Economie