Exporturile germane de arme în Orientul Mijlociu au depăşit un miliard de euro în 2020

Publicat:

Guvernul german a aprobat în 2020 exporturi de arme în valoare de peste un miliard de euro în ţări implicate în conflictele din Yemen şi Libia, informează duminică DPA, potrivit agerpres.

Numai pentru Egipt fuseseră aprobate până la 17 decembrie exporturi de arme şi echipamente militare în valoare de 752 milioane de euro (913 milioane de dolari), potrivit unui răspuns al Ministerului Economiei la o întrebare adresată de Omid Nouripour, deputat în Bundestag.


Citește și : Atentat sinucigaş în Somalia: patru morţi, între care doi cetăţeni turci

De asemenea, a fost acordată permisiunea de a furniza arme în Qatar (305,1 milioane de euro), Emiratele Arabe Unite (51,3 milioane), Kuweit (23,4 milioane) şi Turcia (22,9 milioane).

Licenţe au fost acordate Iordaniei (1,7 milioane) şi Bahrain (1,5% milion).

Sumele totalizează 1,16 miliarde de euro, potrivit ministerului.

Toate aceste ţări joacă un rol în unul sau în ambele conflicte de lungă durată din Yemen şi Libia.

În Yemen, o alianţă condusă de Arabia Saudită împreună cu guvernul de la Sana’a luptă împotriva rebelilor huthi susţinuţi de Iran. Alianţa include Emiratele Arabe Unite, Egipt, Kuweit, Iordania şi Bahrain.

Citește și : Talibanii afgani nu sunt pregătiţi pentru încetarea focului (negociator)

În conflictul libian, Qatarul şi Turcia intervin de partea guvernului recunoscut internaţional al prim-ministrului Fayez al-Sarraj la Tripoli. Pe de altă parte, generalul Khalifa Haftar, care conduce o ofensivă împotriva Tripoli, este susţinut de Emiratele Arabe Unite şi Egipt. În prezent, există o încetare a focului în Libia şi speranţă pentru pace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.