Exporturile ucrainene de cereale au scăzut cu 32% în 2022 în comparație cu anul trecut

Publicat:

Exporturile ucrainene de cereale au scăzut cu 32% în 2022 în comparație cu anul trecut din cauza războiului declanșat de ruși, informează mediafax.

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut la aproape 13,4 milioane de tone în sezonul 2022-23, de la 19,7 milioane de tone la aceeași dată în sezonul precedent.


Citește și : China va încuraja majorarea investiţiilor străine în industrie

Exporturile s-au prăbușit de la invazia rusă din februarie, iar închiderea porturilor ucrainene din Marea Neagră a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente.

Trei porturi ucrainene au fost deblocate la sfârșitul lunii iulie în cadrul unui acord între Moscova și Kiev, negociat de ONU și Turcia.

Datele arată că exporturile făcute în perioada iulie 2022 – iunie 2023 au inclus 5,1 milioane de tone de grâu, 7,1 milioane de tone de porumb și 1,1 milioane de tone de orz.

Citește și : Rusia REVINE în acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene

Guvernul ucrainean estimează că anul acesta fermierii ar putea putea recolta între 50 și 52 de milioane de tone de cereale, în scădere de la 86 de milioane de tone, un record atins în 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.