Expoziţie pentru pisici, organizată de un muzeu din Shanghai

Publicat:

Expoziţie pentru pisici, organizată de un muzeu din Shanghai

În faţa Muzeului din Shanghai, o serie de VIP-uri îmblănite au aşteptat răbdătoare, dând din cozi şi din mustăţi, cu ocazia unei vizite dedicate pisicilor, sâmbătă, la expoziţia despre Egiptul Antic, relatează AFP.

Biletele pentru prima seară de acest tip s-au epuizat în câteva zile. Mulţi proprietari de feline o văd ca pe o oportunitate de a împărtăşi o experienţă cu însoţitorul lor patruped şi deseori postează fotografii pe reţelele sociale alături de pisicile lor, majoritatea de rasă pură, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

O vizitatoare a declarat pentru AFP că a amânat o călătorie în Europa pentru a putea obţine unul dintre cele 200 de bilete disponibile pentru “fiul” ei, un motan roşcat.

Domnul Trump, numit astfel datorită asemănării sale cu candidatul la preşedinţia Statelor Unite, era îmbrăcat ca un împărat chinez şi clipea trufaş spre jurnaliştii care s-au înghesuit să-l fotografieze.

“Acum nu-mi pot imagina viaţa fără pisică”, a declarat stăpâna lui, Amy. “Am acelaşi sentiment ca şi egiptenii, care puneau mare preţ pe pisici”, a adăugat ea.

Numărul animalelor de companie din China este în creştere bruscă, ajungând la peste 120 de milioane în 2023, o tendinţă condusă în mare măsură de tineri.

Muzeul din Shanghai a dorit să profite de această tendinţă, organizând în jur de zece seri dedicate pisicilor, prezentate drept o premieră în China.

La vernisajul expoziţiei au avut acces vizitatori îmblăniţi, purtaţi pe umeri de stăpâni, sau într-o geantă.

– Feline “influencer” –

Pisicile au fost verificate pentru vaccinuri şi asigurare şi au fost transferate apoi pe cărucioare special concepute pentru ele.

Claire, la fel ca pisica ei din rasa German Rex, a venit îmbrăcată în costum egiptean. Această expoziţie demonstrează că “pisicile au fost întotdeauna prietene bune ale omului”, a declarat ea.

“Astăzi, tinerii sunt supuşi la multă presiune, iar pisicile ne ajută să ne eliberăm de această presiune psihică (…) probabil la fel ca în cele mai vechi timpuri”, a adăugat ea.

În Egiptul Antic, pisicile erau considerate animale sacre şi erau asociate cu Bastet, zeiţa fertilităţii, naşterii şi protecţiei, cu aspect felin.

“În lumea modernă, pisoii sunt consideraţi drăguţi, ceea ce este foarte diferit de Egiptul Antic”, a spus Feifei, o tânără care ţinea în braţe un ghemotoc de blană albă numit Sticky Rice.

Această atracţie faţă de latura drăguţă a pisicilor a lansat un fenomen online, cu “pisici influenceri”. Multe feline prezente la expoziţie au propriile conturi pe reţelele sociale, iar una sau două dintre ele erau însoţite de o mică echipă pentru producţia de conţinut.

Vizitatorii îmblăniţi au fost atraşi în special de secţiunea expoziţiei dedicată Saqqara, o necropolă antică în care arheologii au descoperit recent zeci de mumii de pisici.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

VIP-urile îmblănite au fost fotografiate lângă o statuie a zeiţei Bastet.

“Sunt o mulţime de strămoşi ai pisicilor aici; am vrut să-l aduc pe Sticky Rice să vadă”, a spus Feifei.

Dar, la fel ca majoritatea patrupedelor prezente, felina nu părea impresionată de experienţa istorică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a descris luni drept o "ruşine" ceremonia de deschidere...

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice...

Primarul unei comune din Sîngerei a plecat din PSRM

Primarul unei comune din Sîngerei a plecat din PSRM Primarul comunei Dumbrăvița, raionul Sîngerei, Ion Porcescu, a părăsit Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Anunțul a...

Mai multe străzi din Chişinău rămân fără apă

Mai multe străzi din Chişinău rămân fără apă Mai mulți locuitori ai capitalei rămân astăzi, 30 iulie și în următoarele zile, fără apă, în legătură...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.