Extrădarea fraților Tate, amânată. Andrew și Tristan, arestați

Publicat:

Extrădarea fraților Tate, amânată. Andrew și Tristan, arestați

Decizia de extrădare a lui Andrew și Tristan Tate a fost amânată după ce a fost arestat în baza unui mandat de arestare în Marea Britanie. Ambii frați Tate se confruntă cu acuzații care datează din 2012. Frații Tate au fost reținuți în custodie în România, după ce un judecător a amânat decizia de extrădare a acestora în Marea Britanie, potrivit unor surse citate de The Independent.

Cei doi frați se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală care datează din perioada 2012 – 2015 și au fost săltați luni de poliția română și reținuți, după ce în Marea Britanie au fost emise mandate de arestare pentru 24 de ore, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Un reprezentant al lui Andrew, în vârstă de 37 de ani, și Tristan, în vârstă de 35 de ani, a declarat că mandatul de arestare a fost o “revenire derutantă a unor acuzații vechi de zece ani”, care i-a lăsat pe frați “consternați și profund tulburați”. „Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și își exprimă profunda dezamăgire că astfel de acuzații grave sunt resuscitate fără noi dovezi substanțiale”, se arată în declarația apărătorilor, citată de presa britanică. “Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzații cu o determinare și o hotărâre de nezdruncinat”.

Frații Tate, reclamați de patru femei la Înalta Curte din Londra

Declarația vine după ce patru femei au dezvăluit că au intentat o acțiune civilă la Înalta Curte din Londra împotriva lui Tate pentru presupuse abuzuri fizice și sexuale.

Cei doi frați așteaptă în prezent să fie judecați în România după ce au fost acuzați de acuzații separate de viol, trafic de persoane și formarea unui grup infracțional organizat pentru a exploata sexual femei. Ei au fost arestați la București în decembrie 2022, alături de două românce, fiind identificate șapte presupuse victime.

Deși inițial au fost încarcerați și apoi plasați în arest la domiciliu, au câștigat un recurs în august 2023 pentru a fi eliberați și au putut călători oriunde în România, dar nu au putut părăsi țara. În decembrie, li s-a refuzat permisiunea de a călători în Marea Britanie după ce au cerut să își viziteze mama, care suferise un atac de cord și se afla în spital.

Tate a susținut în repetate rânduri că nu există nicio dovadă împotriva sa și că procurorii români au făcut parte dintr-o conspirație politică mai mare pentru a-l reduce la tăcere.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Marți, pe contul X al lui Tate a apărut o postare pe care scria “Matrix se teme, dar eu mă tem doar de Dumnezeu”. El folosește termenul “Matrix” pentru a se referi la ceea ce el consideră a fi o conspirație de amploare care îi vizează pe bărbați.

După ce a obținut succes ca campion de kickboxing, Tate a atras milioane de adepți pe rețelele de socializare, catalogându-se drept “regele masculinității toxice”. El a fost interzis pe mai multe platforme, inclusiv TikTok, pentru că a îmbrățișat opinii misogine.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât costă ghiozdanul complet echipat pentru noul an școlar

Cât costă ghiozdanul complet echipat pentru noul an școlar În ajunul noului an de învățământ cresc prețurile la rechizitele școlare. Bunăoară, la Piața Centrală, un...

Urmărire ca în filme pe străzile Capitalei: Un tânăr, reținut de polițiști după ce a comis cinci accidente rutiere în timp ce conducea un...

Urmărire ca în filme pe străzile Capitalei: Un tânăr, reținut de polițiști după ce a comis cinci accidente rutiere în timp ce conducea un...

Tânărul din Strășeni care și-ar fi omorât mama, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Tânărul din Strășeni care și-ar fi omorât mama, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile Poliția din Strășeni a fost sesizată, puțin după...

Peste 4900 de elevi au fost înmatriculați în liceele din Chișinău

Peste 4900 de elevi au fost înmatriculați în liceele din Chișinău A II-a etapă de înscriere în învățământul liceal s-a încheiat. Repartizați în 206 clase,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.