Extrema-deaptă germană ‘îi închide gura’ ministrului de interne la Curtea Constituţională

Publicat:

Ministrul german de interne Horst Seehofer nu ar fi trebuit să publice pe site-ul ministerului său comentariile critice pe care le-a făcut la adresa partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a stabilit marţi Curtea Constituţională a Germaniei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Este o victorie simbolică pentru partidul de extremă-dreapta, care susţinuse că ministrul a abuzat de resursele de care dispune ca membru al guvernului pentru a “acumula puncte” în plan politic.


Citeşte şi: O româncă este acuzată în Italia că şi-a ucis soţul, un temut lider mafiot

Judecătorii au explicat într-un comunicat că publicarea comentariilor respective de către Seehofer “încalcă dreptul unui partid politic la oportunităţi egale în competiţia politică”.

Totuşi, nu pot fi formulate obiecţii faţă de comentariile în sine ale ministrului, în măsura în care acestea fac parte dintr-o dezbatere politică, au precizat judecătorii Curţii Constituţionale.

Citeşte şi: Coreea de Nord ameninţă că rupe orice contact cu ‘duşmanul’ din Sud

Într-un interviu acordat dpa în septembrie 2018, Seehofer a afirmat că AfD are un efect “coroziv asupra statului”. Dar, dat fiind că interviul a fost deja de mult retras de pe site-ul ministerului, decizia de marţi este mai curând o atenţionare, fără a avea consecinţe grave, notează dpa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.