Extrema dreaptă austriacă nu vrea o colaborare cu Steve Bannon

Publicat:

Extrema dreaptă austriacă nu este dornică să colaboreze politic cu fostul consilier al preşedintelui american Donald Trump, Steve Bannon, care doreşte să se stabilească la Bruxelles pentru a susţine populiştii de dreapta din Europa, a dat asigurări secretarul general al FPO, Harald Vilimsky, citat de AFP, potrivit agerpres.

‘Vrem să formăm alianţe în Europa, dar o vom face independent de SUA, Rusia sau oricine altcineva’, a declarat Vilimsky într-un interviu postat marţi seara de televiziunea publică ORF pe pagina sa de internet.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

‘Vrem să creştem, să ne extindem prin propriile noastre mijloace şi să dezvoltăm prin propriile noastre mijloace programe şi idei proprii, dar cu siguranţă nu sub conducerea cuiva activ în Statele Unite’, a adăugat europarlamentarul FPO, unul din partidele de extrema dreaptă europene cu cel mai numeros electorat. FPO se află la guvernare din luna decembrie împreună cu conservatorii cancelarului Sebastian Kurz.

Steve Bannon, un fost controversat consilier al lui Donald Trump, spune că doreşte să creeze o organizaţie numită “Mişcarea”, pe care ar dori să o dezvolte la Bruxelles în vederea favorizării unei revolte populiste de dreapta în Europa.

“Mişcarea” se vrea un loc pentru un schimb de opinii între diferite forţe, cu capacitatea de a oferi sondaje, recomandări şi idei unor personalităţi din partea dreaptă a spectrului politic.

În materie de ‘think tank, media digitale, poate găsim ceva de făcut împreună’, a adăugat oficialul FPO.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

Întrebat despre o eventuală colaborare cu Bannon, premierul ungar ultraconservator Viktor Orban a răspuns marţi într-o conferinţă de presă la Bruxelles că ‘nu este interesat de lucruri care nu afectează Ungaria’.

Matteo Salvini, liderul extremei drepte italiene devenit ministru de interne şi considerat omul forte al actului guvern de la Roma, l-a primit pe Steve Bannon în weekend în Italia şi şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu el în perspectiva alegerilor europene din mai 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.