Extrema dreaptă germană acuză Bisericile că acţionează ca în perioada nazistă

Publicat:

Unul dintre liderii partidului Alternativa pentru Germania (AfD) a acuzat Bisericile germane că joacă din nou ”acelaşi rol, puţin glorios, pe care l-au avut” în timpul nazismului, formaţiunea de extrema dreaptă considerându-se oprimată, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

”Ştim acum că Bisericile (din Germania), fie ele protestantă sau catolică, sunt total politizate”, a declarat Alice Weidel (foto) pentru revista Focus, potrivit unor extrase dintr-un interviu care va apărea sâmbătă, cu două zile înainte de Crăciun.


Citeşte şi: Descoperire HORROR într-o staţiune celebră din Mexic. 6 cadavre au fost găsite spânzurate de poduri

Reprezentanţii acestor religii au criticat puternic în ultimele luni AfD şi discursul său anti-imigraţie şi anti-Islam. În opinia dnei Weidel, ele sunt prin urmare vinovate de complicitate cu guvernul german, al cancelarului Angela Merkel, duşman declarat al partidului de extrema dreaptă.

”Separaţia dintre Biserică şi Stat nu mai este respectată” şi ”mari părţi din Biserici, aproape cu câteva excepţii, au acelaşi rol puţin glorios pe care ele l-au avut în timpul celui de-Al Treilea Reich”, a mai spus dna Weidel, înalt responsabil al AfD, formaţiune obişnuită cu declaraţii polemice privind trecutul nazist al Germaniei şi care şi-a făcut o intrare tumultoasă în parlament, cu aproape 13 % din sufragii la alegerile legislative din septembrie.

Citeşte şi: Cel mai mare producător de lactate din Franţa RETRAGE de pe piaţă tone de alimente pentru bebeluşi, infestate cu Salmonella

Biserica protestantă şi cea catolică din Germania au protestat puţin în calitate de instituţii împotriva regimului naţional-socialist (1933-1945), opoziţia şi rezistenţa venind în principal din partea unor pastori sau preoţi în mod izolat, potrivit agenţiei DPA.

În ultimele luni, ele au luat totuşi poziţie de mai multe ori împotriva AfD şi a atitudinii anti-imigraţie a acestuia. Episcopul protestant al Berlinului, Markus Droge, a făcut apel la creştini să părăsească AfD.

”AfD este singurul partid creştin care rămâne” în Germania, a insistat la rândul său dna Weidel. În opinia sa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Merkel, nu are nimic creştin şi ”valorile creştine nu au în cadrul ei niciun rol”, referire la deschiderea ţării pentru sutele de mii de solicitanţi de azil, în marea lor majoritate musulmani.

Citeşte şi: Igor Dodon: ‘Să fi avut împuternicirile necesare, demult îl declaram pe Traian Băsescu persona non-grata’

Dimpotrivă, AfD dispune prin grupul ”Creştini în AfD” de o ”asociaţie de credincioşi foarte mare şi foarte puternică”, a declarat dna Weidel pentru Focus.

AfD – partid islamofob, anti-imigranţi şi anti-sistem – şi-a făcut intrarea în forţă pe 24 septembrie în Bundestag (Camera deputaţilor), unde are 92 de deputaţi, fiind o premieră pentru un partid de acest fel din Germania postbelică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a ratat previziunea privind profitul; Acțiunile, în scădere cu 8%

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a ratat previziunea privind profitul; Acțiunile, în scădere cu 8% Acţiunile H&M au scăzut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.