Extrema-dreaptă germană contribuie la răspândirea teoriilor conspiraţiei legate de coronavirus

Publicat:

Teoriile conspiraţiei legate de pandemia de Covid-19, răspândite de regulă de grupuri de extrema-dreaptă, trebuie contracarate, a cerut vineri un politician proeminent din Partidul Social-Democrat german (SPD), relatează dpa, potrivit agerpres.

“Oamenii obişnuiţi trebuie să reziste. Începe de regulă cu cunoştinţe, membri ai grupurilor de WhatsApp”, a declarat Lars Klingbeil pentru dpa.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Iran! Panică totală pe străzile din Teheran

Potrivit lui Klingbeil, secretar general al SPD, partenerul conservatorilor în guvernul de coaliţie condus de Angela Merkel, pe reţelele sociale circulă video-uri şi mesaje vocale profesioniste care răspândesc informaţii false.

“Este o încercare organizată de a-i diviza pe oameni şi de a produce perturbări. Aceste mesaje nu trebuie lăsate să circule fără să li se opună rezistenţă”, a spus politicianul german.

Recent, un grup de populişti de dreapta a participat la o manifestaţie în faţa parlamentului din Berlin împreună cu adepţi ai teoriilor conspiraţiei, pentru a protesta împotriva măsurilor de izolare impuse de autorităţile germane.

Citește și : SUA încep retragerea bateriilor Patriot din Arabia Saudită

Lars Klingbeil susţine că preocupările justificate şi incertitudinea legate de măsurile antipandemie sunt inflamate de “nazişti şi grupuri extremiste organizate”, acestea din urmă fiind “mai puţin interesate de discutarea măsurilor de contracarare a epidemiei cât de destabilizarea sistemului nostru”.

În opinia politicianului german, poate fi percepută o “legătură periculoasă” între adepţii teoriilor conspiraţiei şi Alternativa pentru Germania (AfD), a mai consemnat dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.