X

Extrema dreaptă germană îl cheamă pe Steve Bannon la Berlin

Partidul de extrema dreaptă german Alternativa pentru Germania (AfD) l-a invitat pe strategul politic al lui Donald Trump, Steve Bannon, să participe la o conferinţă despre media luna viitoare la Berlin, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Bannon a fost invitat la o ‘conferinţă despre media libere’ , preconizată să se desfăşoare la 11 mai în capitala germană, alături de mai mulţi jurnalişti şi bloggeri de dreapta, a declarat luni pentru dpa un purtător de cuvânt al partidului.

Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

‘Suntem pe cale să punem la punct ultimele detalii’, a afirmat organizatorul evenimentului pentru publicaţia Der Spiegel, precizând că britanicul eurosceptic Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, a fost de asemenea invitat.

Bannon a încercat în ultimele luni să grupeze mişcările naţionaliste în Europa, strângând legăturile cu numeroase partide pe bătrânul continent.

El a lansat la Bruxelles fundaţia ‘The Movement’ pentru a reuni partidele naţionaliste şi populiste în vederea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

În Germania, AfD este din septembrie 2017 principalul partid de opoziţie în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, în faţa guvernului cancelarului Angela Merkel constituit din conservatori şi social-democraţi.

În prezent, AfD este creditat cu aproximativ 12-14% din intenţiile de vot în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, potrivit AFP.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Angela MerkelBundestagDonald Trumpextrema dreaptagermaniaNigel FarageParlamentul EuropeanSteve BannonSUAThe Movement
Categorii: Diaspora