X

Extrema-dreaptă germană sesizează Curtea Supremă în legătură cu politica lui Merkel privind refugiaţii

Politica uşilor deschise faţă de refugiaţi dusă de cancelarul Angela Merkel este o încălcare a Constituţiei Germaniei, susţine partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care a anunţat că a depus plângere la Curtea Supremă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Decizia din 2015 luată de Angela Merkel de a deschide graniţele Germaniei pentru valul de refugiaţi, dintre care mulţi fugiţi din zone de război ca Siria şi Afganistan şi ajunşi în Europa prin Turcia şi Grecia, continuă să divizeze scena politică, în contextul în care societatea încearcă să integreze un număr atât de mare de nou-veniţi.

Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

Deşi decizia a fost populară în unele cercuri, ea a dus în acelaşi timp la politici reacţionare şi la sporirea sprijinului pentru grupuri populiste precum AfD, ai cărei membri au spus vineri că au depus plângere pentru a expune “tirania nedreptăţii”.

Consilierul juridic al partidului, Stephan Brandner, a spus că plângerea a fost depusă la 14 aprilie, dar a fost anunţată abia vineri.

Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

“Acest proces ar putea schimba lumea. Şi va schimba lumea dacă va avea succes”, a declarat Stephan Brandner, care a susţinut că Merkel ar fi nevoită să demisioneze imediat dacă decizia instanţei ar fi împotriva ei.

Nu se ştie, totuşi, dacă instanţa va decide să accepte cazul.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Angela Merkelextrema dreaptagermaniarefugiatiStephan Brandner
Categorii: Diaspora