Extrema-dreaptă ungară va fi pusă sub lupa parlamentului de la Budapesta

Publicat:

Comisia pentru Securitate Naţională a Parlamentului de la Budapesta a fost solicitată să examineze mişcările de extremă-dreapta din Ungaria şi legăturile lor din străinătate, transmite MTI, conform agerpres.

Liderul Partidului Liberal, Gabor Fodor, a solicitat respectivei comisii să pună pe agenda sa chestiunea extremei-drepte.


Gabor Fodor, care nu este membru al comisiei, a afirmat marţi într-o conferinţă de presă că face această solicitare din poziţia sa de membru al Parlamentului.

Citeşte şi: Merkel critică DUR Budapesta: ‘Poziţia recalcitrantă a Ungariei este INACCEPTABILĂ’

El a oferit ca exemplu informaţii recente din presă conform cărora un vicepreşedinte al partidului radical naţionalist Jobbik, Laszlo Toroczkai, ar avea legături cu o mişcare croată de extremă-dreapta.

El a făcut referire şi la informaţiile conform cărora Ungaria ar fi devenit o bază pentru organizaţii de extremă-dreapta din Marea Britanie, Franţa şi Suedia, ‘sprijinite financiar de Rusia’.

Gabor Fodor a declarat că astfel de grupuri, pe care nu le-a menţionat, au de asemenea legături cu Toroczkai şi Jobbik.

Un oficial al Ministerului de Interne a transmis comisiei că ministerul va oferi o informare detaliată asupra acestei chestiuni la mijlocul lunii octombrie, a spus parlamentarul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.