X

Extrema-dreaptă ungară va fi pusă sub lupa parlamentului de la Budapesta

Comisia pentru Securitate Naţională a Parlamentului de la Budapesta a fost solicitată să examineze mişcările de extremă-dreapta din Ungaria şi legăturile lor din străinătate, transmite MTI, conform agerpres.

Liderul Partidului Liberal, Gabor Fodor, a solicitat respectivei comisii să pună pe agenda sa chestiunea extremei-drepte.

Gabor Fodor, care nu este membru al comisiei, a afirmat marţi într-o conferinţă de presă că face această solicitare din poziţia sa de membru al Parlamentului.

Citeşte şi: Merkel critică DUR Budapesta: ‘Poziţia recalcitrantă a Ungariei este INACCEPTABILĂ’

El a oferit ca exemplu informaţii recente din presă conform cărora un vicepreşedinte al partidului radical naţionalist Jobbik, Laszlo Toroczkai, ar avea legături cu o mişcare croată de extremă-dreapta.

El a făcut referire şi la informaţiile conform cărora Ungaria ar fi devenit o bază pentru organizaţii de extremă-dreapta din Marea Britanie, Franţa şi Suedia, ‘sprijinite financiar de Rusia’.

Gabor Fodor a declarat că astfel de grupuri, pe care nu le-a menţionat, au de asemenea legături cu Toroczkai şi Jobbik.

Un oficial al Ministerului de Interne a transmis comisiei că ministerul va oferi o informare detaliată asupra acestei chestiuni la mijlocul lunii octombrie, a spus parlamentarul.

Tags: budapestaComisia pentru Securitate Naţională a ParlamentuluiGabor FodorJobbikLaszlo ToroczkaparlamentrusiaUngaria
Categorii: Diaspora