Extremiştii germani consideră că Siria este un tărâm mai sigur decât Afganistanul

Publicat:

Siria este un loc mai sigur decât Afganistanul şi de aceea nu are niciun sens să nu fie repatriaţi refugiaţii sirieni, a estimat marţi partidul populist ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), transmite dpa, potrivit agerpres.

Bernd Baumann, un important parlamentar din AfD, a afirmat că, în pofida războiului civil încă în desfăşurare, Siria ”este mai sigură decât Afganistanul” şi în acest context nu are niciun sens să fie repatriaţi doar refugiaţii proveniţi din Afganistan – aşa cum deja face Germania – nu şi cei proveniţi din Siria.


Citeşte şi: Donald Trump l-a demis pe Rex Tillerson

Remarcile lui Baumann survin după ce alţi membri ai AfD au efectuat săptămâna trecută o ‘călătorie privată’ în Siria, unde au vizitat mai multe oraşe aflate sub controlul forţelor guvernamentale.

Aflaţi la Damasc, mai mulţi membri AfD din parlamentul federal şi din cel al landului Renania de Nord-Westphalia s-au întâlnit, printre alţii, cu un ministru şi cu marele muftiu Ahmad Hassoun.

Citeşte şi: Tentativă de asasinat împotriva premierului palestinian în Fâşia Gaza. Şapte oameni sunt răniţi

AfD, ce are cel mai mare grup parlamentar de opoziţie, a înaintat o moţiune în care solicită o dezbatere privind ofensiva militară lansată de Turcia contra forţelor kurde din regiunea Afrin, situată în nord-vestul Siriei.

O altă moţiune controversată, de asemenea introdusă de AfD, vizează introducerea unor controale frontaliere mai cuprinzătoare şi va fi supusă la vot vineri. Printre altele, AfD solicită ca, în virtutea aşa-numitelor ‘regulamente Dublin’, să existe posibilitatea respingerii solicitanţilor de azil la graniţa unde au sosit iniţial, într-un alt stat membru al Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.