ExxonMobil raportează o creștere anuală a veniturilor de 18% și scăderi de producție în al doilea trimestru 2018

Publicat:

ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră din lume, a avut o creștere anuală a veniturilor de 18% în al doilea trimestru 2018 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dar și cel mai scăzut nivel al producției din ultimul deceniu, se arată în datele prezentate de companie, potrivit mediafax.

Pentru al doilea trimestru al acestui an ExxonMobil a raportat venituri de patru miliarde de dolari, cu aproximativ 600 de milioane de dolari mai mult decât în trimestrul II 2017. Și veniturile per acțiune au crescut, însă doar cu 0,92 de dolari, de asemenea, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.


Citește și : Viktor Orban spune că „nu vrea o Uniune Europeană condusă de Franţa”

În privința creșterii veniturilor per acțiune, cifrele raporate de ExxonMobil sunt mai mici decât estimările analiștilor – care anticipau cifra de 1,27 de dolari -, precum și decât veniturile per acțiune din trimestrul I.

Producția de petrol a fost, în medie, de 3,6 milioane de barili / zi în trimestrul II 2018, cu 7% mai puțin decât în trimestrul II 2017. Conform Bloomberg, a fost cel mai scăzut nivel al producției din 2008 încoace. Iar producția de gaze naturale a fost cu 10% mai mică decât cea din trimstrul II 2017, compania punând scăderea pe seama reorientării pe resurse neconvenționale (în speță gazul de șist și gaz lichefiat) din Statele Unite, precum și pe seama unor probleme din Qatar, Australia, și Papua Noua Guinee.

Astfel că, în urma anunțării rezultatelor, valoarea acțiunilor Exxon la Bursa din New York a scăzut cu 4% înainte de deschiderea sesiunii de tranzacționare (așa-numita pre-market trade), și cu 2,86% la scurt timp după deschiderea piețelor.

Citește și : James Mattis: SUA nu au adoptat o politică în sensul schimbării regimului din Iran

“Rezultatele din al doilea trimestru au fost afectate, în primul rând, de lucrări importante de întreținere efectuate pentru menținerea integrității operaționale. În plus, deși suntem mulțumiți că am revenit la producția maximă de dinainte de cutremurului din Papua Noua Guinee, recuperările de pe urma incidentelor operaționale din downstream (ce include activități precum rafinarea țițeiului) au fost dezamăgitoare. Cu toate acestea, progrese importante au fost făcute în al doilea trimestru pentru a ne reveni complet de pe urma acestor incidente”, a precizat în cadrul raportului Darren W. Woods, președinte și director general executiv al Exxon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.