X

Facebook a eliminat sute de pagini, conturi și grupuri false ce aveau legături cu Iran

Facebook a anunțat că a eliminat 783 de pagini, conturi și grupuri false care aveau legături cu Iran într-o operațiune denumită ”coordonarea comportamentelor inadecvate”, termen folosit de rețea pentru conturile care promovează știri false despre politică și alegeri, relatează Associated Press, potrivit mediafax.

Facebook a recurs la aceste practici în mod regulat în ultimele luni, eliminând conturi false din Myanmar, Bangladesh sau Rusia.

Citește și : Acuzaţii de cenzură la Kiev, după demiterea directorului televiziunii publice ucrainene

Twitter a anunțat la rândul său joi că a descoperit ”operațiuni limitate” care ar fi avut legături cu surse din Iran, Venezuela și Rusia. Compania nu a oferit alte detalii și a transmis că a suspendat conturile suspecte înainte de alegerile parlamentare din 2018 din Statele Unite.

Conturile de pe Facebook și Instagram au reprezentat, de obicei, eronate în calitate de localnici în mai mult de două țări, de la Afganistan, Germania, India, Arabia Saudită și SUA

Facebook a anunțat joi că respectivele conturi au cheltuit aproximativ 30.000 de dolari pe reclame, plătite în dolari americani, lire sterline, dolari canadieni și euro.

Citește și : Ministru ungar, decorat cu Legiunea de Onoare, într-o ”apropiere discretă” dintre Budapesta și Paris

Compania a spus că Twitter a ajutat investigația prin schimbul de informații despre activitatea suspectă pe care a găsit-o la propriul serviciu. Companiile, alături de altele din industria tehnologică, cooperează mai mult atunci când vine vorba de astfel de retrageri de conturi prin schimbul de informații.

Cele mai recente conturi eliminate, a anunțat Facebook, s-au reprezentat în mod obișnuit ca fiind locale în diverse țări, adesea folosind conturi false și postând știri despre evenimentele curente. Aceasta au inclus folosirea unor știri din presa iraniană despre conflictele din Siria și Yemen.

Tags: AfganistanalegeriArabia sauditaBangladeshfacebookgermaniaIndiaIranMyanmarrusiaStatele Unite
Categorii: Sinteze