Facebook a identificat un grup de hackeri sponsorizat de Vietnam

Publicat:

Echipa de securitate informatică a Facebook a anunţat identificarea unui grup de hackeri susţinut de stat în Vietnam, care a atacat “militanţi vietnamezi pentru drepturile omului, mai multe guverne străine, organizaţii neguvernamentale, agenţii de presă şi companii”, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Facebook a precizat că a eliminat pagina grupării, APT32, şi a luat măsuri pentru a pune capăt activităţilor acesteia de distribuire de malware şi de spargere de conturi.


Citește și: Germania începe DEPORTĂRILE în Siria

APT32, cunoscută şi sub numele Ocean Lotus, este bănuită de multă vreme că are susţinere de stat, iar în aprilie a.c. firma americană de securitate cibernetică FireEye a dezvăluit că această grupare a infiltrat computere aparţinând statului chinez în Wuhan, la începuturile pandemiei de coronavirus.

Investigaţiile lansate de Facebook au condus la compania de IT CyberOne Group din Ho Chi Minh, deşi aceasta a negat că are vreo legătură cu Ocean Lotus.

Citește și: Ministrul de interne albanez și-a dat DEMISIA

Anunţul Facebook survine în contextul unei dispute între platforma de social media, militanţi pentru drepturile omului şi statul vietnamez, aminteşte dpa. În noiembrie, un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat într-un email că guvernul vietnamez a ameninţat cu blocarea accesului la reţeaua socială dacă aceasta nu creşte numărul de postări cenzurate.

Tot în noiembrie, un raport al organizaţiei Amnesty International a acuzat Facebook de complicitate cu reprimarea libertăţii de exprimare în Vietnam, unde, potrivit ONG-ului, există cel puţin 170 de “prizonieri de conştiinţă”, 40% dintre ei fiind închişi ca urmare a activităţilor lor în social media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.