Facebook a ŞTERS pagina care promovează Freedom Convoy în DC, după ce GoFundMe a început să returneze 8 milioane de dolari în donații pentru protestul din Canada: site-ul de donații, condus de CEO-ul care a făcut lobby pe lângă Congres pentru plățile de ajutor COVID, s-a alăturat lui Trudeau

Publicat:

 

  • Facebook a eliminat grupul Facebook ‘Convoi către DC 2022’ miercuri „pentru încălcarea în mod repetat a politicilor noastre cu privire la QAnon”; Creatorul grupului susține că și contul său personal de Facebook a fost eliminat
  • Mișcarea a venit în momentul în care site-ul de crowdsourcing GoFundMe a suspendat pentru a doua oară strângerea de fonduri Canadian Freedom Convoy, stârnind temeri cu privire la motivele platformei.
  • Analiștii politici susțin că protestele din transportul de camioane ar aduce beneficii liberalilor premierului Justin Trudeau, punând pe unii să se întrebe dacă GoFundMe nu cumva s-a alăturat liderului canadian.
  • Cu toate acestea, GoFundMe susține că suspendarea strângerii de fonduri se datorează unei potențiale încălcări a termenilor și condițiilor și compania lucrează „pentru a se asigura că fondurile vor ajunge la destinatarii vizați”.
  • CEO-ul GoFundMe, Jeff Cadogan, nu a comentat public strângerea de fonduri Freedom Convoy
  • El a susținut anterior că organizația nonprofit are „responsabilitatea față de societate de a interzice promovarea dezinformării, a urii sau a discriminării sau de a folosi o campanie pentru a intimida sau discrimina sau pentru a promova violența”.
  • Cadogan are, de asemenea, o istorie cunoscută de a fi pro-vaccin și a criticat în mod activ guvernul SUA pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Facebook a eliminat o pagină folosită de camionagii americani pentru a organiza un convoi către Washington DC, după ce GoFundMe a început să ramburseze donațiile de 8 milioane de dolari strânse pentru un Convoi pentru Libertate care protestează împotriva decizie Canadei de menţine obligativitatea privind vaccinul COVID-19.


Meta, compania-mamă a platformei de socializare, a declarat pentru Fox News că grupul ‘Convoiul către DC 2022’ a fost eliminat „pentru încălcarea în mod repetat a politicilor cu privire la QAnon”.

Şoferul Jeremy Johnson, cel care a înființat grupul, susține că și contul său personal de Facebook a fost șters, ceea ce l-a determinat să contacteze un avocat pentru drepturile civile cu privire la opțiunile sale de a merge mai departe.

„Este cenzură la maxim”, a spus el. „Le place să reducă la tăcere oamenii care spun adevărul”.

În mod similar, contul de crowdfunding care sprijină Canadian Freedom Convoy – care a strâns 10 milioane de dolari canadieni (8 milioane de dolari) – a fost suspendat pentru a doua oară miercuri seara, după ce GoFundMe a declarat că compania trebuie să se asigure că contul „respectă termenii și condițiile”.

Suspendarea a stârnit temeri cu privire la motivele companiei, deoarece peste 200 de camioane și alte vehicule au blocat drumurile din centrul orașului din capitala Canadei de vinerea trecută.

Analiștii politici susțin că protestele cu camioane – care au divizat Partidul Conservator de opoziție oficială – ar fi în beneficiul liberalilor premierului Justin Trudeau, existând suspiciuni că GoFundMe a trecut de partea liderului canadian.

Totuși, site-ul de crowdfunding susține că suspendarea este „pentru a se asigura că fondurile vor fi către destinatarii vizați”, deși unii donatori ar fi primit joi e-mailuri în care se spunea că au fost rambursați, dar nu au primit nicio explicație cu privire la motiv.

CEO-ul GoFundMe, Jeff Cadogan, care anul trecut a îndemnat guvernul SUA să acorde ajutor de urgență pentru COVID-19, nu a comentat public strângerea de fonduri Freedom Convoy. Deși a susținut anterior că organizația nonprofit are „o responsabilitate față de societate” și, prin urmare, „interzicem promovarea dezinformării sau promovarea urii sau discriminării sau folosirea unei campanii pentru a agresa pe cineva sau a discrimina sau pentru a promova violența sau terorismul”.

Susținătorii mişcării spun că suspendarea strângerii de fonduri Freedom Convoy este suspectă, având în vedere că alte campanii de convoi de camioane conexe sunt încă în desfășurare.

Donatorii se întreabă, de asemenea, de ce compania emite rambursări dacă strângerea de fonduri este în prezent în curs de revizuire.

Brad Maier, care a susținut strângerea de fonduri a convoiului, susține că a primit miercuri un e-mail de la GoFundMe în care îl avertizează că donația îi va fi rambursată.

„E-mailul pare legitim, vreau doar să aștept și să văd dacă este de fapt rambursat pe cardul meu de credit”, a spus el pentru Montreal Gazette. „Atunci voi ști dacă este legal.”

Alți utilizatori de rețele sociale au raportat, de asemenea, rambursări inexplicabile de la GoFundMe.

În plus, suporterii convoiului susțin că momentul celei de-a doua suspendări a strângerii de fonduri este puțin neliniștitor, mai ales că la începutul acestei săptămâni primarul din Ottawa, Jim Watson, a cerut platformei să se disocieze de Freedom Convoy.

„Cred că este o rușine că orice companie ar dori să fie asociată cu ce fel de acțiune am văzut aici, la Ottawa”, a declarat Watson pentru CBC News.

„Și știi, speranța mea este ca GoFundMe să înțeleagă că aceasta este o utilizare complet inadecvată a dolarilor, să vină într-un oraș pentru a crea acest tip de ravagii în cartiere, pentru a închide afacerile, pentru a hărțui locuitorii noștri pe străzile din Ottawa.’

Primarul a anunțat, de asemenea, că orașul ia în considerare acțiuni în justiție în efortul de a recupera cei mai mulți 800.000 de dolari pe zi din costuri suplimentare pentru poliție pe care protestele le-au provocat autorităţilor locale din Ottawa.

„L-am întrebat pe avocatul nostru din oraș dacă avem vreun recurs la GoFundMe, pentru că, evident, acești bani vin în țară și în orașul nostru pentru a menține această activitate care îi frustrează pe toți cei care locuiesc aici și lucrează aici”, a spus Watson.

Unii susținători spun că platforma de crowdfunding este îngrijorată de modul în care poate fi percepută dacă continuă să permită strângerii de fonduri să colecteze donații.

Organizatorii și participanții – deși mulți pașnici – au fost acuzați că și-au numit oponenții politici naziști, că au fluturat svastici și steaguri confederate și că au amenințat cu o insurecție împotriva guvernului canadian, relatează Conservation.

Canadian Trucking Alliance și Ontario Trucking Association, printre altele, au criticat, de asemenea, deschis convoiul, susținând că 90% dintre membrii lor sunt vaccinați.

În plus, CEO-ul Tim Cadogan are o istorie cunoscută de a fi pro-vaccin și a criticat în mod activ guvernul SUA pentru gestionarea pandemiei.

Anul trecut, în timpul unui interviu pentru New York Times, Cadogan a spus: „Acesta este un război împotriva unui virus. Dacă acesta ar fi un război împotriva unei alte țări la această scară, nu ar fi nicio îndoială ce am face, nu? Ne-am mobiliza societatea pentru a o învinge.

El a mai susținut că ar prefera ca guvernul federal să ofere ajutor americanilor decât compania sa.

CEO-ul a scris o scrisoare deschisă către Congres – care a fost publicată în USA Today – argumentând că parlamentarii nu au luat măsuri pentru că mulți cetățeni nu își puteau permite chirie, alimente, utilități și facturi medicale. El a susținut, de asemenea, că pandemia face aproape imposibil ca proprietarii de întreprinderi mici să rămână pe linia de plutire.

Cadogan a spus că, deși GoFundMe își propune să fie „cel mai util loc din lume”, platforma nu poate face treaba guvernului pentru asta.

„Suntem mândri de rolul pe care îl joacă GoFundMe în conectarea celor aflați în nevoie cu cei care sunt gata să ajute”, a scris el. „Dar platforma noastră nu a fost niciodată menită să fie o sursă de sprijin pentru nevoile de bază și nu poate fi niciodată un înlocuitor pentru asistența federală solidă pentru COVID-19, care este generoasă și țintită pentru a ajuta milioanele de americani care se luptă”.

Criticii au subliniat, de asemenea, că GoFundMe a schimbat în mod repetat dacă să permită strângerea de fonduri Freedom Convoy să continue. Contul a fost înghețat pentru prima dată săptămâna trecută, când a adunat 5 milioane de dolari în donații, deoarece GoFundMe dorea să stabilească exact unde vor merge fondurile.

A primit o explicație de la organizatori și două zile mai târziu, aparent mulțumit, site-ul de crowdfunding a deblocat contul permițând donațiilor să continue și a eliberat 1 milion de dolari în fonduri donate.

Miercuri, a fost înghețat din nou, după zile de presiuni politice din partea politicienilor de stânga care i-au numit pe camionagi drept „mercenari”. Compania a emis o declarație în care spune: „Această strângere de fonduri este în prezent întreruptă și în curs de revizuire pentru a ne asigura că respectă termenii și condițiile noastre și legile și reglementările aplicabile.

„Echipa noastră lucrează 24/7 și face tot ce putem pentru a proteja atât organizatorii, cât și donatorii. Vă mulțumesc pentru răbdarea dvs.’

GoFundMe a clarificat ulterior că contul și-a îndeplinit termenii și serviciile la momentul creării sale luna trecută.

„Interzicem strict conținutul utilizatorilor care reflectă sau promovează un comportament în sprijinul violenței – în acest caz, organizatorul a îndeplinit cerințele noastre și strângerea de fonduri nu a încălcat Termenii și condițiile noastre la momentul creării.”

Compania spune că a monitorizat strângerea de fonduri pentru a se asigura că banii – strânși din peste 120.000 de donații – merg către destinatarii vizați și a continuat să detalieze criteriile cu privire la modul în care intenționează să discearnă integritatea și transparența organizatorilor strângerii de fonduri.

„Pe măsură ce activitatea din jurul protestului evoluează, am monitorizat strângerea de fonduri pentru a ne asigura că fondurile ajung la destinatarii vizați și că strângerea de fonduri rămâne în conformitate cu Termenii și condițiile noastre.

„Monitorizarea noastră include menținerea unei comunicări strânse cu organizatorul, precum și colaborarea cu organele locale de aplicare a legii”, a transmis GoFundMe.

„Acest proces necesită timp și poate încetini procesul de retragere. Dacă strângerea de fonduri încalcă Termenii și condițiile noastre sau nu beneficiază direct beneficiarul vizat, o vom elimina de pe platformă”, a adăugat site-ul.

DailyMail.com a contactat GoFundMe pentru a obține clarificări cu privire la ceea ce a dus la inversarea bruscă a poziției companiei și cine a făcut apelul la suspendarea campaniei. Compania a răspuns cu link-uri către declarația care fusese postată în ziua precedentă.

Platformele de crowdfunding, inclusiv GoFundMe, vor interzice campaniile despre care presupun că le încalcă termenii și condițiile.

GoFundMe, de exemplu, nu permite strângeri de fonduri pentru apărarea juridică a persoanelor acuzate de ură, intoleranță sau infracțiuni violente. De asemenea, anterior a fost eliminată campaniile despre care crede că au răspândit informații greșite despre siguranța vaccinului COVID. Campaniile asociate cu conținut sexual sau pornografie sunt, de asemenea, sunt interzise.

Termenii și condițiile platformei îi conferă, de asemenea, dreptul de a interzice „orice altă activitate pe care GoFundMe o poate considera, la discreția sa, inacceptabilă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali În primele 6 luni ale anului curent, în contextul controalelor efectuate de inspectorii Serviciului Fiscal de...

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul...

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident O femeie din Chișinău era cât pe ce să cadă în plasa escrocilor și să rămână fără...

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani și-au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.