Facebook a vrut să tragă un cablu submarin până în Hong Kong

Publicat:

Facebook a decis să-şi întrerupă demersurile pentru construirea unui cablu submarin transpacific care ar fi trebuit să facă legătura între California şi Hong Kong, din cauza tensiunilor dintre Statele Unite şi China, relatează joi France Presse, potrivit agerpres.

“Din cauza preocupărilor actuale din partea guvernului american cu privire la legăturile de comunicaţii directe între SUA şi Hong Kong, am decis să ne retragem dosarul de la FCC”, agenţia federală de comunicaţii, a declarat un purtător de cuvânt al grupului.


Citește și: Cuba se deschide investițiilor străine ‘de până la un milion de dolari’

“Sperăm să colaborăm cu părţile interesate pentru a reconfigura sistemul într-un mod care să răspundă preocupărilor guvernului SUA”, a adăugat el.

Gigantul reţelelor sociale şi mai multe companii de telecomunicaţii au depus prima cerere de autorizaţie de construcţie în 2018, pentru a lega două situri din California de Hong Kong şi Taiwan.

Aceasta ar fi trebuit să faciliteze comunicaţiile datorită fibrelor optice capabile să transporte un volum mare de date.

Dar Washingtonul opune rezistenţă din cauza riscurilor potenţiale percepute pentru securitatea naţională în legătură cu China, care şi-a întărit controlul asupra teritoriului.

În iunie anul trecut, Departamentul de Justiţie al SUA a recomandat ca un cablu submarin transpacific propus de Google şi Facebook să ocolească Hong Kongul.

Citește și: Peste 2.000 de brazilieni au fost răpuși de covid în ultimele 24 de ore

Cablul, numit Pacific Light Cable Network, era iniţial destinat legăturilor între Statele Unite, Taiwan, Hong Kong şi Filipine.

Punctul de legătură din Hong Kong “ar expune Statele Unite la interceptări de comunicaţii” din partea Beijingului, a declarat ministerul american.

FCC a dat Google permisiunea în aprilie 2020 să opereze tronsonul dintre America de Nord şi Taiwan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spectacolul unui cunoscut pianist din Melbourne, anulat după ce artistul a spus că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti în Gaza

Spectacolul unui cunoscut pianist din Melbourne, anulat după ce artistul a spus că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti în Gaza Spectacolul unui cunoscut...

Incendiile uriaşe au cauzat emisii semnificative de CO2 anul trecut (studiu)

Incendiile uriaşe au cauzat emisii semnificative de CO2 anul trecut (studiu) Incendiile, devenite mai frecvente şi mai devastatoare din cauza schimbărilor climatice, au emis cantităţi...

Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, după o competiție plină de controverse

Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, după o competiție plină de controverse Mia le Roux a devenit...

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi ale existenţei unui rezervor subteran de apă lichidă pe Marte

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi ale existenţei unui rezervor subteran de apă lichidă pe Marte Cercetătorii au găsit dovezi privind existenţa unui mare rezervor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.