Facebook blochează trei noi campanii menite să influenţeze opinia publică

Publicat:

Compania Facebook, care încearcă să-şi întărească lupta împotriva tentativelor de manipulare pe platformele sale sociale, a anunţat miercuri că a blocat trei noi campanii menite să influenţeze opinia publică, dintre care una legată de serviciile de informaţii ruse, transmite AFP, scrie agerpres.

“Lucrăm constant pentru a detecta şi a face să înceteze acest tip de activitate, pentru că nu dorim ca serviciile noastre să fie folosite pentru a manipula oamenii”, a subliniat Nathaniel Gleicher, responsabil pentru securitate cibernetică al companiei Facebook, într-o postare pe blog. “Facem progrese în eliminarea acestui gen de abuz, însă, după cum am spus deja, aceasta este o provocare permanentă”, a mai spus el.


Citește și : Salvini a rămas fără imunitate parlamentară

Reţeaua socială a suprimat mai multe zeci de conturi, pagini şi grupuri pe Facebook şi Instagram, nu neapărat din cauza conţinutului lor, ci din cauza modului în care ele funcţionau şi se coordonau pentru a-i induce în eroare pe cititorii lor cu privire la identitatea şi obiectivele lor.

Prima operaţiune era orchestrată din Rusia, cu 78 de conturi, 11 pagini şi 29 de grupuri pe Facebook, precum şi 4 conturi pe Instagram – proprietatea Facebook – şi viza în special Ucraina şi ţările vecine.

“Unele dintre aceste conturi erau prezentate ca fiind ale unor jurnalişti civici şi au încercat să contacteze decidenţi, jurnalişti şi alte personalităţi publice din regiune”, precizează Facebook. Potrivit anchetei sale, aceste conturi aveau legături cu serviciile de informaţii ruse.

A doua operaţiune era organizată din Iran şi se concentra pe SUA, cu 6 conturi de Facebook şi alte 5 pe Instagram. Ele distribuiau articole cu privire la actualitatea politică şi geopolitică, inclusiv despre subiecte precum alegerile din SUA, creştinismul, relaţiile americano-iraniene sau politica de imigraţie americană.

Citește și : Cele două scrisori-capcană care au explodat în Olanda, parte a unui plan de extorcare

A treia reţea lucra din Vietnam şi Myanmar şi ţintea populaţia birmană, cu 13 de conturi şi 10 pagini de Facebook. Acestea criticau în principal doi operatori de telecomunicaţii şi erau legate, potrivit Facebook, de doi concurenţi în domeniu şi de o societate de relaţii publice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.