X

Facebook ŞTERGE conţinutul interzis în Rusia, dar tot nu scapă de amendă

Facebook s-a conformat cererilor Rusiei de a şterge conţinut pe care Moscova îl consideră ilegal, dar încă se poate confrunta cu o amendă consistentă dacă nu se grăbeşte să acţioneze mai rapid în acest sens, a relatat marţi ziarul Vedomosti, care citează autoritatea rusă pentru reglementarea telecomunicaţiilor de stat, Roskomnadzor, informează Reuters, potrivit agerpres.

Roskomnadzor a ameninţat săptămâna trecută că va amenda Facebook cu până la 10% din cifra de afaceri anuală obţinută în Rusia dacă nu elimină conţinutul pe care Moscova l-a interzis. Intenţia de a se conforma ar semnala că Facebook răspunde la presiunea Rusiei.

Citeşte şi: Facebook dezvăluie cauza care a provocat avaria majoră la nivel global – Black News

Experţi citaţi de Vedomosti estimează cifra de afaceri obţinută de Facebook în Rusia cuprinsă între 12 şi 39 miliarde de ruble (165-553 milioane dolari SUA). Reuters nu a putut verifica imediat aceste cifre.

Roskomnadzor a declarat că Facebook a eliminat un anumit conţinut interzis de pe platforma sa, precum şi de pe Instagram, dar că s-ar putea confrunta în continuare cu o amendă fiindcă nu a şters rapid conţinutul, potrivit Vedomosti.

Facebook şi Roskomnadzor nu au răspuns imediat la solicitări de a face comentarii.

Potrivit oficialului Roskomnadzor, Facebook nu a eliminat tot conţinutul interzis de Moscova, a relatat Vedomosti.

“În prezent, un total de 1.043 de articole au rămas şi nu au fost şterse de pe Facebook (…) şi 973 pe Instagram”, a declarat oficialul citat.

Rusia a amendat deja Facebook în acest an după ce nu a eliminat conţinut. Amenzile, dintre care unele sunt încă contestate, totalizează aproape 70 milioane de ruble, arată documentele instanţei.

Citeşte şi: 400 de migranţi au fost prinşi la graniţa Germaniei cu Polonia – Black News

La începutul acestui an, Roskomnadzor a cerut Facebook şi altor firme social media să elimine postările ce conţin ceea ce autoritatea rusă consideră a fi apeluri către minori de a participa la proteste antiguvernamentale după arestarea criticului încarcerat al Kremlinului Aleksei Navalnîi.

Potrivit mass-media din Rusia, printre încălcările de care se face răspunzătoare Facebook se numără postări ce conţin pornografie infantilă şi promovarea abuzului de droguri. 

Tags: amendafacebookmoscovaRoskomnadzorrusia
Categorii: Știrile zilei