‘Fake news’. O delegaţie parlamentară britanică audiază în SUA mai mulţi directori din IT

Publicat:

Un grup de parlamentari britanici care lucrează la o anchetă în problema “ştirilor false” îi vor audia joi în SUA pe responsabili ai unor companii din IT, informează Press Association, potrivit agerpres.

Membrii comisiei pentru informatică, media, cultură şi sport a Camerei comunelor se vor întâlni totodată cu prilejul vizitei peste Atlantic cu senatori americani proeminenţi care anchetează presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.


Citeşte şi: Un apropiat al lui Trump demisionează după ce a fost acuzat că şi-a bătut nevestele

Comisia britanică va intervieva directori de la Facebook, NASDAQ, Google şi Twitter în legătură cu răspândirea de informaţii eronate, în cadrul primei audieri parlamentare publice transmise în direct şi desfăşurate în Marii Britanii.

Înainte de audiere, preşedintele comisiei, Damian Collins, avea prevăzute discuţii cu preşedintele şi vicepreşedintele comisiei pentru informaţii a Senatului SUA, Richard Burr şi respectiv Mark Warner, care anchetează în legătură cu ingerinţa rusă şi influenţa social media asupra alegerilor prezidenţiale din 2016.

În septembrie, Facebook a cedat presiunilor şi a pus la dispoziţia comisiei de anchetă a Congresului conţinutul a 3000 de anunţuri publicitare ale unei agenţii ruse, aminteşte PA.

Collins a apărat decizia comisiei britanice de anchetă de a se deplasa în SUA şi a dezminţit informaţiile că firmele de IT vizate au propus ca directorii lor să călătorească la Londra, pentru a nu-i mai pune la cheltuieli pe contribuabilii britanici.

Citeşte şi: CPI începe o anchetă preliminară privind execuţii extrajudiciare în Filipine

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.