FAKE ordinar (VIDEO)! Mai mulţi actori americani cer ‘demisia’ Maiei Sandu

Publicat:

FAKE ordinar! Mai mulţi actori americani cer ‘demisia‘ Maiei Sandu

Mai mulți actori din Statele Unite, inclusiv unul cunoscut din showul TV The Office, au părut să citească la cameră, pe rețele, un text în rusă în care cer demisia președintei R. Moldova, Maia Sandu.

În „aparițiile” pe TikTok, Brian Baumgartner, Dolph Lundgren, Lindsay Lohan și alții îi cer liderei de la Chișinău, într-o limbă greu de recunoscut ca fiind rusa, să plece de la putere.


Videoul a fost realizat cu aplicația Cameo, care permite utilizatorilor, contra unei plăți, să ceară mesaje video personalizate de la oameni cunoscuți.

Citeşte şi: Recean a mulţumit UE pentru sancţiunile ce vizează 6 indivizi şi o entitate care subminează securitatea ţării – Stiripesurse.md

Textul spunea: „Noi, stelele de la Hollywood, sprijinim poporul moldovean în dorința lui de a te răsturna, Sandu. Ne alăturăm flashmobului #DavaiteSkinemSandu”, (Dați-o jos pe Sandu).

Farsa a fost analizată de Digital Forensic Research Lab (DFRLab), o unitate a institutului Atlantic Council, de la Washington. Autoarea unui raport pe această temă, Victoria Olari, a spus Europei Libere că farsorii nu au vrut neapărat să convingă oamenii că apelurile sunt autentice, ci mai degrabă să încerce terenul pentru manipulări mai grave, poate înaintea alegerilor prezidențiale din toamnă.

FAKE ordinar! Mai mulţi actori americani cer ‘demisia‘ Maiei Sandu

Nu sunt indicii că farsa cu actorii americani ar fi fost comandată de Kremlin. Dar contul pe care a apărut videoul a postat în trecut clipuri de la Kremlin și a promovat mesaje împotriva lui Sandu, spun cercetătorii.

DFRLab a spus că materialul nu pare să fie „deepfake”, iar actorii prezenți pe video sunt toți pe aplicația Cameo. Contul unde a apărut videoul nu mai este activ, dar imaginile au fost republicate de alții, inclusiv în Moldova.

Cameo a fost folosită într-un „prank” similar împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în 2013, făcându-l să pară narcoman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie 2 iulie este a 183-a zi a calendarului gregorian și a 184-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de 2...

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.