X

Fals și nereguli în documente, înregistrate la trecerea frontierei în PTF Leova

Fals și nereguli în documente, înregistrate la trecerea frontierei în PTF Leova

 

Trei persoane sunt cercetate de polițiștii de frontieră după ce asupra lor au fost descoperite acte falsificate și lipsa unor documente pentru vehiculele conduse. Cazurile au fost înregistrate pe 3 septembrie 2024, în punctul de trecere a frontierei Leova.

Primul caz implică un cetățean ucrainean care a încercat să părăsească Republica Moldova la volanul mașinii personale. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că vehiculul nu avea revizia tehnică efectuată, motiv pentru care străinul a fost amendat cu 12 unități convenționale și i-a fost refuzată ieșirea din țară cu mașina.

Al doilea caz vizează un cetățean moldovean, pasager într-o mașină de ocazie. În urma unei analize de risc, acesta a fost trecut la linia a doua de control, unde s-a descoperit în portofelul său un permis de conducere ucrainean, care s-a dovedit a fi falsificat.

Ultimul caz implică un alt cetățean ucrainean, asupra căruia, în urma unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au găsit două permise de conducere, aparent emise de autoritățile ucrainene, unul pe numele său și altul pe numele unei persoane străine. Ambele documente prezentau semne evidente de falsificare.

Cercetările continuă, iar documentele falsificate au fost ridicate și vor fi supuse unei expertize la laboratorul criminalistic al IGPF.

Tags: documentefals
Categorii: SocialȘtirile zilei