X

Familia Bettencourt şi compania L’Oréal vor dona 200 de milioane de euro pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame

Familia Bettencourt-Meyers, acţionar principal al companiei L’Oréal, precum şi gigantul cosmeticelor au anunţat marţi o donaţie totală de 200 de milioane de euro pentru refacerea catedralei Notre-Dame de Paris. Din această sumă 100 de milioane de euro vor fi oferiţi prin Fundaţia Bettencourt Schueller, anunţă BFM TV, potrivit News.ro .

Este vorba despre una dintre cele mai importante donaţii pentru reconstrucţia catedralei devastate, luni seară, de foc, alături de cea a grupului LVMH şi a familiei Arnault.

Citește și : China foloseşte inteligenţa artificială pentru a supraveghea acţiunile uigurilor

Li se alătură familia industriaşului Pinault (Kering) şi gigantul petrolier Total care au anunţat deblocarea a 100 de milioane de euro fiecare.

Primăria din Paris a deblocat 50 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre-Dame.

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat şi grupurile LVHM şi Kering au anunţat că donează 300 de milioane de euro.

Regiunea Île-de-France alocă un fond de urgenţă de 10 milioane de euro.

Fondation du Patrimoine a lansat, de asemenea, un apel pentru donaţii, iar Festivalul de Film de la Cannes a anunţat că va da fundaţiei 10.000 de euro.

Citește și : Tripoli susţine că ‘nu există niciun acord pentru a menţine migranţii în Libia’

Tags: Emmanuel MacronFamilia BettencourtL'OrealNotre-Dameparis
Categorii: Diaspora