X

Familia lui George Floyd face apel la ordine

Fratele lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist alb în Minnesota, a făcut apel luni la protestatari să se abţină de la violenţe, în contextul în care o autopsie independentă a arătat că el a murit asfixiat, contrazicând raportul oficial, potrivit DPA și agerpres.

Numeroase oraşe din Statele Unite au fost scena atât a unor proteste paşnice declanşate de uciderea lui Floyd săptămâna trecută, cât şi a unor incidente violente, printre care incendieri, jafuri şi ciocniri cu forţele de ordine.

Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

“O vom face, dar paşnic”, a spus Terrence Floyd în timpul priveghiului fratelui său mort la Minneapolis, înainte de a cânta un psalm despre pace şi justiţie.

El a declarat că protestatarii violenţi “poate că se simt bine pentru moment”, dar produc rău. El a adăugat că prea des incidente care implică brutalitate din partea poliţiei conduc la proteste violente care nu au ca rezultat însă schimbarea politică.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

“Nu obţineţi nimic, pentru că nu îmi veţi aduce fratele înapoi. El nu şi-ar fi dorit ca voi să faceţi asta”, a mai afirmat bărbatul.

Funeraliile lui George Floyd vor avea loc la 9 iunie la Houston, în Texas, unde el şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, au spus avocaţi ai familiei.

Tags: George FloydMinneapolisMinnesotapolitist albprotesteSUATerrence Floyd
Categorii: Știrile zilei