Familiile înstărite din SUA transferă averile către copii, pe fondul creșterii lui Harris în sondaje; Teama de impozite mari

Publicat:

Familiile înstărite din SUA transferă averile către copii, pe fondul creșterii lui Harris în sondaje; Teama de impozite mari

Potrivit consilierilor și avocaților fiscali, cursa prezidențială din ce în ce mai strânsă a declanșat un val de planificare fiscală din partea investitorilor foarte bogați, în special din cauza temerilor legate de un impozit mai mare pe succesiune.

Potrivit experților fiscali, „expirarea” programată pentru anul viitor a unei prevederi generoase din impozitul pe succesiune a căpătat o nouă urgență, deoarece șansele unui guvern divizat sau ale unui președinte democrat au crescut. În conformitate cu legislația actuală, persoanele fizice pot transfera până la 13,61 milioane de dolari (iar cuplurile pot trimite până la 27,22 milioane de dolari) membrilor familiei sau beneficiarilor fără a datora impozite pe succesiune sau pe donații.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Beneficiul este programat să expire la sfârșitul anului 2025, împreună cu alte dispoziții individuale ale Legii privind reducerile și crearea de locuri de muncă din 2017. Dacă expiră, scutirea de impozit pe succesiune și donații va scădea cu aproximativ jumătate. Persoanele fizice vor putea dona doar între 6 și 7 milioane de dolari, iar pentru cupluri această sumă va crește la 12-14 milioane de dolari. Orice active transferate peste aceste sume vor fi supuse unui impozit pe transfer de 40%.

Consilierii de avere și avocații fiscali au declarat că așteptările privind o victorie a republicanilor în prima jumătate a anului i-au determinat pe mulți americani bogați să adopte o abordare expectativă, deoarece fostul președinte Donald Trump dorește să prelungească reducerile fiscale din 2017 pentru persoanele fizice.

Vicepreședintele Kamala Harris a pledat pentru creșterea impozitelor pentru cei care câștigă peste 400.000 de dolari, transmite CNBC, preluat de Economedia.

Cu Harris și Trump practic la egalitate în sondaje, au crescut șansele ca beneficiile impozitului pe avere să expire – fie prin blocaj, fie prin creșteri de taxe.

„Acum există o urgență puțin mai mare”, a declarat Pam Lucina, Chief Fiduciary Officer pentru Northern Trust și șefa practicii sale de consultanță și încredere. „Unii oameni au amânat până acum”.

Caducitatea scutirii și reacția celor bogați au efecte ample asupra moștenirilor și a trilioanelor de dolari care urmează să treacă de la generațiile mai în vârstă la cele mai tinere în următorii ani. Se preconizează că peste 84 de trilioane de dolari vor fi transferate generațiilor tinere în deceniile următoare, iar „prăpastia” impozitului pe succesiune va accelera multe dintre aceste donații în acest an și anul viitor.

Cea mai mare întrebare cu care se confruntă familiile înstărite este cât de mult să doneze și când, înainte de orice modificare a impozitului pe succesiune. Dacă nu fac nimic, iar scutirea de impozit pe succesiune scade, riscă să plătească impozite pe succesiunile de peste 14 milioane de dolari dacă mor. Pe de altă parte, dacă dau acum suma maximă, iar dispozițiile privind impozitul pe succesiune sunt prelungite, s-ar putea să se confrunte cu „remușcări ale donatorilor” – care apar atunci când donatorii au dat bani în mod inutil din cauza temerilor legate de modificări fiscale care nu au avut loc niciodată.

„În cazul remușcărilor donatorilor, vrem să ne asigurăm că clienții analizează diferitele scenarii”, a spus Lucina. „Vor avea nevoie de o schimbare a stilului de viață? Dacă este vorba de un cadou irevocabil, își pot permite acest lucru?”

Consilierii spun că clienții ar trebui să se asigure că deciziile lor privind donațiile sunt determinate atât de dinamica și personalitatea familiei, cât și de impozite. În timp ce oferirea sumei maxime de 27,22 milioane de dolari poate avea sens astăzi din punct de vedere fiscal, s-ar putea să nu aibă întotdeauna sens din perspectiva familiei.

„Primul lucru pe care îl facem este să separăm persoanele care oricum aveau de gând să facă donația de cele care nu au făcut-o niciodată și care sunt motivate să o facă acum doar din cauza expirării termenului”, a declarat Mark Parthemer, strateg șef de patrimoniu și director regional pentru Florida la Glenmede. „Deși poate fi o ocazie unică în viață în ceea ce privește scutirea, nu este singurul lucru. Dorim ca persoanele fizice să fie liniștite, indiferent de modul în care se va întâmpla.”

Parthemer a declarat că părinții și bunicii bogați de astăzi trebuie să se asigure că se simt confortabil din punct de vedere psihologic să facă donații mari.

„Ei se întreabă „Ce se întâmplă dacă trăiesc atât de mult încât trăiesc mai mult decât banii mei”, a spus Parthemer. „Putem face calculele și să ne dăm seama ce are sens. Dar există și o componentă psihologică. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, mulți dintre noi devin mai preocupați de independența noastră financiară, indiferent dacă matematica ne spune că suntem independenți sau nu”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden și Starmer, preocupați cu privire la furnizarea de arme letale Rusiei de către Iran și Coreea de Nord

Biden și Starmer, preocupați cu privire la furnizarea de arme letale Rusiei de către Iran și Coreea de Nord Preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul...

Maia Sandu, privitor la situația în urma ploilor abundente: ‘Să avem grijă unii de alții’

Maia Sandu, privitor la situația în urma ploilor abundente: 'Să avem grijă unii de alții' Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire pentru...

Zeci de kilograme de cocaină găsite în livrările de banane către magazine ale unui lanţ de supermarketuri din Franţa

Zeci de kilograme de cocaină găsite în livrările de banane către magazine ale unui lanţ de supermarketuri din Franţa Zeci de kilograme de cocaină au...

Zelenski, ‘sincer’ despre ofensiva din regiunea rusă Kursk: ‘A dat rezultatele la care ne așteptam’

Zelenski, 'sincer' despre ofensiva din regiunea rusă Kursk: 'A dat rezultatele la care ne așteptam' Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ofensiva Kievului în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.