Familiile victimelor exploziei din portul Beirut dau un ultimatum guvernului libanez

Publicat:

Familii ale victimelor exploziei catastrofale de acum un an din portul Beirut s-au angajat luni să se facă dreptate cu orice preţ şi au dat guvernului un ultimatum pentru a ridica imunitatea oficialilor responsabili, transmite dpa, potrivit agerpres.

Ibrahim Hoteit, reprezentant al victimelor exploziei din 4 august 2020, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că oficialii libanezi au la dispoziţie “30 de ore pentru a vedea ce vor să facă cu problema imunităţii”.


Citeşte şi: Noi arestări după tentativa de lovitură de stat din Madagascar – Black News

Explozia, provocată de un importat stoc de azotat de amoniu depozitat necorespunzător, a ucis peste 190 de oameni şi a rănit alte 6.000. În acelaşi timp, mari părţi din port şi zonele învecinate au fost devastate, iar aproximativ 300.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele.

Hoteit a menţionat că, potrivit cifrelor grupului său, 218 persoane au fost ucise în explozie.

Deflagraţia a generat indignare împotriva clasei politice din Liban, acuzată de neglijenţă, determinându-l pe premierul Hassan Diab să demisioneze pe 10 august.

“Unde suntem astăzi, după un an de răbdare, în speranţa că se va face dreptate şi adevărul va ieşi la lumină?”, a întrebat Hoteit în faţa presei.

Acesta a acuzat totodată guvernul că tergiversează ridicarea imunităţii de care se bucură oficialii libanezi în efortul de a se proteja reciproc.

Citeşte şi: ATAC terorist în Niger! 15 militari au fost ucişi şi alţi şase sunt ‘daţi dispăruţi’ – Black News

Autorităţile libaneze nu au dat încă o explicaţie clară despre cum a ajuns azotatul de amoniu în portul Beirut sau cine l-a adus în ţară.

Hoteit a avertizat luni că în scurt timp abordarea grupului său va înceta să mai fie “paşnică”.

Luna trecută, un judecător libanez care investighează explozia a anunţat proceduri legale împotriva mai multor politicieni şi responsabili cu securitatea, inclusiv premierul interimar Diab.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.