X

Fără alcool pentru spectatori pe stadioanele JO 2024 de la Paris

Spectatorii care vor asista la întrecerile Jocurilor Olimpice de la Paris de anul viitor nu vor putea consuma alcool pe niciunul dintre stadioanele care vor găzdui întrecerile acestei competiţii, cu excepţia VIP-urilor, informează mass-media franceză, potrivit agerpres.

Potrivit cotidianului Le Parisien, organizatorii competiţiei au decis să nu includă băuturile alcoolice în oferta localurilor de la JO 2024 destinate marelui public, pentru a nu încălca Lega Evin, în vigoare în Franţa în 1992, care interzice publicitatea şi vânzarea alcoolului în anumite locuri, în special pe stadioane.

Citeşte şi: Şoigu a vizitat trupele ruse din Ucraina – Black News

Această decizie vine la trei ani de la absenţa băuturilor alcoolice la JO de la Tokyo, desfăşurate în 2021, cu o întârziere de un an din cauza pandemiei de Covid-19. În Ţara Soarelui Răsare, responsabilii niponi au decis să interzică consumul de alcool puţinilor spectatori prezenţi la întreceri din cauza restricţiilor sanitare. În schimb, berea a fost prezentă la Londra, în 2012 şi Rio de Janeiro, în 2016.

Citeşte şi: Un şarpe uriaş a fost găsit lângă o parcare din Viena – Black News

Conform sursei citate, în vara anului viitor, singurii norocoşi vor fi beneficiarii diverselor pachete VIP pentru JO de la Paris, care vor avea la dispoziţie spaţii private sau zone exclusive la siturile competiţiilor, precum şi servicii de cel mai înalt nivel, care includ şi servirea de băuturi alcoolice.

Tags: alcoolfrantaJO 2024Lega Evinparis
Categorii: Știrile zilei