Fâşia Gaza: Funerelii pentru palestinienii uciși de forţele israeliene în timpul protestelor de luni

Publicat:

La o zi după ce zeci de mii de palestinieni au protestat de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, zeci de trupuri neînsufleţite au fost conduse marţi pe ultimul drum la funeraliile desfăşurate în enclava de coastă, relatează dpa, potrivit agerpres.

În total, 60 de oameni au fost ucişi de forţele israeliene în timpul protestelor de luni, în cea mai sângeroasă zi în Fâşia Gaza de la conflictul din 2014 între Israel şi gruparea palestiniană Hamas.


Citește și : Reacția Arabiei Saudite după mutarea ambasadei americane la Ierusalim

Treizeci şi cinci dintre victime au fost înhumate încă de luni.

Cei mai mulţi dintre cei ucişi erau bărbaţi de 20-30 de ani, dar printre victime se aflau şi opt minori, precum adolescenta Wissal Khalil, în vârstă de 15 ani.

‘Fiica mea de 15 ani nu le-a făcut nimic şi nici măcar nu i-a pus în vreun pericol pe lunetiştii care au omorât-o. Uciderea fiicei mele este o mare crimă şi aş vrea ca într-o zi să-l dau în judecată pe soldatul care mi-a ucis fata’, a spus Faddel Khalil, tatăl lui Wissal.

Armata israeliană a comunicat că a acţionat conform ‘procedurilor standard’ pentru a preveni o pătrundere în masă a protestatarilor şi militanţilor Hamas în Israel.

Trupurile neînsufleţite au fost purtate pe umeri, învelite în steaguri indicând afilierea politică a victimelor: steagul verde pentru Hamas, gruparea islamistă care a guvernat Fâşia Gaza în ultimii zece ani, steagul galben pentru Fatah, cealaltă mare facţiune palestiniană, şi steagul negru pentru gruparea Jihadul Islamic.

Cortegiul a scandat ‘Dumnezeu e mare’ şi ‘Moarte Israelului’ în timp ce conducea victimele spre cimitir.

Citește și : Slovacia: Preşedintele Andrej Kiska nu va candida la viitoarele alegeri din 2019

‘Mai devreme sau mai târziu ne vom răzbuna pentru aceste crime’, a declarat un participant, ce s-a prezentat drept Khaled, de 25 de ani.

Saeed Abu Sallah plângea pierderea fiului său de 16 ani, Sa’di Abu Sallah, spunând că Israelul ‘nu cunoaşte decât limbajul forţei, limbajul crimelor şi terorismului’. ‘Fiul meu a fost ucis de dragul Ierusalimului. Poporul nostru nu va înceta lupta până când îi vom învinge şi ne vom recâştiga drepturile’, a adăugat palestinianul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu?

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu? Un studiu recent publicat în jurnalul Environment International a descoperit plumb și arsenic în toate...

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent Se spune că un pahar de vin consumat ocazional...

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult Dormitul prea puțin sau prea mult face ca sistemul nervos să funcționeze defectuos,...

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent Uruguaianul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.