Fauci: America poate prelua controlul asupra pandemiei, dacă mai mulţi oameni s-ar vaccina

Publicat:

Statele Unite ar putea controla COVID-19 până la începutul anului viitor dacă vaccinările vor crește, a declarat dr. Anthony Fauci, marți, la o zi după ce serul Pfizer (PFE.N) a obținut aprobarea FDA, cu mai multe aprobări potențiale, urmând a fi luate săptămânile următoare, transmite Reuters.

Fauci, cel mai mare expert al Americii în boli infecțioase, a declarat în mai multe interviuri de televiziune și o conferință de presă de la Casa Albă că aprobarea completă a Food and Drug Administration (FDA) pentru vaccinul Pfizer-BioNTech deschide calea pentru ca mai mulți oameni să fie inoculați, cu potențială aprobare pentru Moderna Inc ( MRNA.O) în săptămânile următoare și autorizația pentru copiii mai mici până în toamnă.


“Aș dori să fac apel la oamenii din țară care nu sunt vaccinați să realizeze că avem capacitatea, între noi, de a reduce în mod esențial perioada de timp pentru a ajunge la sfârșitul acestei pandemii”, spune Fauci, șeful National Institutes of Allergy and Infectious Diseases, în timpul unei conferințe de presă marți.

„Cred că există o șansă rezonabilă” ca Pfizer sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii cu vârsta sub 12 ani înainte de sezonul de vacanță viitor, a spus el pentru NBC News. „Sperăm să realizăm asta până la mijlocul toamnei târzii și începutul iernii”.

Oficialii americani, în cadrul briefingului de presă de marți, au îndemnat, de asemenea, angajatorii privați și mai multe guverne de stat și locale să solicite personalului să se vaccineze pentru a crește ratele de vaccinare.

„Acum este momentul” ca angajatorii din SUA să înceapă mandatul vaccinărilor, a declarat coordonatorul COVID al Casei Albe, Jeffrey Zients, făcând ecou remarcilor făcute luni de președintele Joe Biden.

Între timp, Casa Albă se pregătește să furnizeze a treia doză de „rapel” începând cu mijlocul lunii septembrie americanilor care au primit inocularea COVID-19 cu mai mult de opt luni în urmă. Planul depinde de aprobarea FDA și de un panou consultativ de la CDC.

“Vrem să ne asigurăm că rămânem în fața virusului”, a spus Zients, adăugând că “planul este în așteptarea FDA de a efectua o evaluare independentă și a experților externi … emiterea unei recomandări de doză de rapel”.

Fauci a adăugat că furnizorii de servicii medicale ar trebui, de asemenea, să utilizeze mai mult tratamentele cu anticorpi COVID-19, inclusiv cele de la Eli Lilly & Co (LLY.N), Regeneron Pharmaceuticals (REGN.O) și GlaxoSmithKline Plc (GSK.L) / Vir Biotechnology Inc (VIR.O). Astfel de tratamente pot reduce spitalizările și decesele cu până la 85% dacă sunt utilizate timpuriu la persoanele infectate, a spus el.

Statele Unite se luptă cu un alt val de cazuri din cauza variantei Delta foarte contagioase. Spitalizările și decesele cresc, de asemenea, în special în Florida, Mississippi, Louisiana, Texas și alte părți din sudul SUA.

Numărul mediu de decese cauzate de COVID-19 a crescut cu 23% în perioada precedentă de șapte zile, a declarat Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), în cursul unui briefing de presă. Statele Unite raportează acum 1.000 de decese COVID pe zi și peste 150.000 de cazuri noi, potrivit unui bilanț realizat de Reuters.

Oficialii americani din domeniul sănătății au observat, de asemenea, că numărul de vaccinări a crescut și în ultimele săptămâni și spun că speră că acțiunea FDA va stimula mai mulți oameni să primească primele vaccinuri.

Armata SUA, alături de mai multe companii și universități, inclusiv CVS Health Corp (CVS.N), deținută în mod privat de Deloitte și cel puțin o echipă de fotbal universitar, au avansat cu mandatele vaccinului COVID de la anunțul FDA, care a stimulat și activitatea de pe Wall Street.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.