Fauci: Avem o problemă gravă în sudul SUA

Publicat:

Creşterea rapidă a ritmului de contaminare cu noul coronavirus în sudul SUA este o “problemă gravă”, a avertizat vineri Anthony Fauci, directorul Institutului american de boli infecţioase, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“Avem o problemă gravă în anumite zone”, a declarat dr. Fauci, membru al celulei de criză COVID-19 create la Casa Albă de preşedintele Donald Trump, în cursul unei conferinţe de presă.


Citește și : Papa Francisc a donat 27 de ventilatoare pentru a ajuta spitale din America Latină

El i-a invitat pe tineri în special la responsabilitate individuală, subliniind că ei trăiesc într-o societate “interconectată”:”Dacă sunteţi infectaţi, veţi infecta pe altcineva, care va infecta la rândul lor pe altcineva”.

“Şi în cele din urmă, veţi contamina pe cineva vulnerabil, iar acesta poate fi o bunică, un bunic, un unchi aflat în chimioterapie sau în radioterapie sau un copil atins de leucemie”, a spus Fauci în aceeaşi conferinţă de presă a celulei de criză asupra coronavirusului la Casa Albă.

Cu puţin timp înainte, vicepreşedintele Mike Pence a încercat să-i liniştească pe americani cu privire la situaţia actuală, asigurându-i în aceeaşi conferinţă de presă că ea nu are nicio legătură cu declanşarea pandemiei în nord-estul ţării în martie şi aprilie.

“Aproape jumătate din noile cazuri sunt americani sunt 35 de ani, ceea ce este o informaţie încurajatoare”, a declarat Mike Pence.

“Suntem într-o poziţie mult mai bună. Adevărul este că noi am încetinit transmisiile, am aplatizat curba” contaminărilor, a spus vicepreşedintele.

Citește și : Preşedintele Ucrainei Zelenski vizitează zonele inundate de pe Prut şi promite ajutor

El i-a invitat pe tinerii americani să urmeze consemnele de distanţare fizică şi de igienă, dar nu a citat portul măştii.

Ulterior, Mike Pence a apărat organizarea mitingurilor de campanie de către preşedintele Donald Trump, în numele “libertăţii de expresie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Convocați la MAIA. Fermierii sunt consultați pe marginea unui proiect înregistrat de urgență

Convocați la MAIA. Fermierii sunt consultați pe marginea unui proiect înregistrat de urgență După ce au amenințat cu proteste masive, fermierii au fost chemați astăzi...

A scăpat ca prin urechile acului. O țigară nestinsă avea să-l coste viața

A scăpat ca prin urechile acului. O țigară nestinsă avea să-l coste viața A băut alcool, și-a aprins o țigară și a adormit. Un bărbat...

Consiliul Concurenței a luat la ochi ANSP şi Ministerul Sănătății

Consiliul Concurenței a luat la ochi ANSP şi Ministerul Sănătății Plenul Consiliului Concurenței a dispus, pe 28 iunie 2024, inițierea unei investigații cu privire la...

Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea

Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea După câteva zile de foc, meteorologii emit o alertă meteo de vreme rea. Citește și: Schemă de corupție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.