X

Federația de Haltere va contesta decizia arbitrilor privind performanța lui Marin Robu la JO. Ar fi trebuit să ia argintul?

Federația de Haltere va contesta decizia arbitrilor privind performanța lui Marin Robu la JO

Federația de Haltere din Republica Moldova va contesta la Tribunalul sportiv internațional decizia arbitrilor de la Paris, care au oferit medalia de bronz la categoria 89 de kg sportivului din Italia, Antonio Pizzolato. În consecință, halterofilul moldovean Marian Robu a fost clasat pe locul 4, scrie omniapres.md.

”Am fost fraudați. Când revenim acasă, vom începe procedura de contestare. Nu va fi ușor, dar avem șanse. Sunt înregistrări video, avem șanse. Aici, pe loc, CIO nu acceptă contestații, doar prin intermediul Tribunalului Sportiv Internațional”, a declarat pentru omniapres.md președintele Federației de Haltere din Republica Moldova, Antonio Conflitti. Oficialul sportiv a estimat costurile necesare pentru avocați și proceduri juridice la 4-5 mii de euro.

Citește și: Unde mergem în weekend să privim fotbal

”Marin Robu a completat prima probă – smuls, în limitele categoriei de până la 89 kg, ridicând 175 kg și astfel, obținând locul 3 în clasamentul provizoriu și locul 2 la proba aruncat, ridicând 208 kg!

Cu un total de 383 kg, Marin s-a clasat pe locul 3, dar din păcate, arbitrii au acordat o ridicare greșită concurentului direct și locul 3, respectiv, medalia de bronz a fost oferită sportivului italian”, se arată în comunicatul Federației.

Tags: Antonio Pizzolatohaltereitalia
Social