X

Federația Rusă este forțată să retragă apărarea antiaeriană din prima linie și să o transfere mult în spatele frontului

Federația Rusă este forțată să retragă apărarea antiaeriană din prima linie și să o transfere mult în spatele frontului

Rusia este nevoită să transfere sisteme de apărare aeriană în zonele din spatele frontului după un atac nocturn cu drone asupra unui terminal petrolier din portul Ust-Luga (regiunea Leningrad), conform unor surse informate, citate de agenția ucraineană de știri Unian. În conformitate cu informațiile furnizate de surse terminalul petrolier a încetat complet să funcționeze.

Citește și La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române – Patriarhia Română anunță slujbe de mulțumire

Dar problema nu s-a limitat la asta. “După atacul SBU, toate tancurile petroliere care se aflau în apropierea terminalului au plecat în largul mării, încărcarea lor fiind întreruptă“, spun sursele.

Se observă că atacul SBU a cauzat Rusiei nu numai daune materiale semnificative, ci și de imagine.

Lăudata apărare antiaeriană rusă și-a demonstrat imperfecțiunea. Potrivit surselor noastre, rușii sunt nevoiți să transfere și mai multe sisteme antiaeriene din prima linie pentru a proteja spatele frontului“, susține interlocutorul nostru.

Un incendiu de mare amploare a izbucnit aseară la terminalul petrolier al portului maritim Ust-Luga de lângă Sankt Petersburg, după un atac cu drone. Potrivit surselor proprii ale UNIAN, a fost o operațiune SBU de succes. Mai târziu, rușii au recunoscut că terminalul petrolier și-a oprit complet activitatea în urma incendiului.

De menționat că, terminalul afectat de drone este unul dintre cele mai noi și mai importante din Rusia. Funcționează pentru export, dar furnizează și combustibil pentru nevoile armatei ruse.

Tags: apărareaeste forțatărusiasă retragă
Război in Ucraina