X

Federica Mogherini face apel la încheierea unui armistițiu umanitar în Libia

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a făcut luni apel la încheierea unui armistițiu umanitar între părțile conflictului din Libia și reîntoarcerea la negocierile politice, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Mogherini le-a cerut liderilor din Libia să evite escaladarea militară a conflictului și să se întoarcă la negocieri pașnice pentru rezolvarea disputei.

Citește și : Britanicii vor un lider puternic, dispus să încalce regulile şi reformarea sistemului (sondaj)

Înaltul reprezentant UE a anunțat că miniștrii de Externe ai Blocului comunitar se întâlnesc luni în Luxembourg, unde urmează să discute despre situația din Libia.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte 27 au fost rănite în urma confruntărilor militare din apropierea capitalei Tripoli, între miliţiile loiale Guvernului de uniune naţională şi grupul numit Armata Naţională Libiană, condusă de generalul Khalifa Haftar.

Statele Unite au făcut apel la încetarea imediată a operațiunilor militare în Libia, în contextul în care Armata Națională Libiană a efectuat duminică raiduri aeriene in zona sudică a capitalei țării.

Cel puțin 2.200 de persoane au plecat din sudul capitalei Tripoli din data de 4 aprilie și foarte mulți civili sunt încă blocați în zona de conflict, conform unui raport ONU publicat luni.

„Mișcarea trupelor în zonă ar putea rezulta într-o emigrare masivă a cetățenilor”, se menționează în comunicat. Agențiile umanitare din zonă au suficiente resurse medicale pentru a trata până la 210.000 persoane timp de trei luni.

Citește și : UE cere guvernului din Sri Lanka să îşi menţină moratoriul asupra pedepsei cu moartea

Tags: armistitiuFederica MogheriniKhalifa HaftarlibiaLuxembourgONUtripoli
Categorii: Știrile zilei