X

Femeia care a murit în incidentele din Congresul american a fost ÎMPUȘCATĂ de polițiști

Femeia care a murit miercuri în timpul incidentelor din sediul Congresului SUA a fost împuşcată de poliţia Capitoliului, a anunţat şeful poliţiei din Washington, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu” şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee.

Citește și: Dispozitiv exploziv, găsit la cartierul general al Comitetului Naţional Republican din New York

Femeia a fost declarată moartă după ce a fost transportată la spital.

Contee a adăugat că a fost deschisă o anchetă internă asupra acestui “eveniment tragic”.

El a menţionat că celelalte trei persoane decedate în incidentele de la Capitoliu, o femeie şi doi bărbaţi, au murit în urma unei “urgenţe medicale distincte”, fără a da alte detalii şi fără a preciza dacă era vorba de participanţi la manifestaţii.

Citește și : Comcyber, unitatea specială a armatei franceze în lupta cibernetică, va lucra doar în conflictele ‘de la stat la stat’

Cauzele acestor decese nu vor putea fi stabilite înainte de examinarea lor de către un medic legist, a mai spus şeful poliţiei.

Media americane au relatat, citând familia, că femeia decedată miercuri după a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt şi era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump care trăia în sudul Californiei.

Tags: Ashli BabbittCapitoliucongresDonald Trumpfemeie impuscatapolitieSUAwashington
Categorii: Știrile zilei