X

O femeie a fost arestată la Milano în virtutea unui mandat de arestare internaţional

O femeie în vârstă de 35 de ani, care şi-a părăsit domiciliul din Franţa pentru a pleca în Siria alături de cei trei copii ai săi minori, a fost arestată duminică la Milano (nordul Italiei), a anunţat justiţia italiană, citată de agenţia de presă AGI, transmite France Presse.

Căsătorită cu un cetăţean italian pe Coasta de Azur, la Juan-les-Pins, această femeie marocană naturalizată italiancă plecase în luna martie în Siria, împreună cu copiii, fără cunoştinţa soţului ei, a precizat un procuror antiterorism la Milano, conform agerpres .

Autorităţile franceze reuşiseră să o localizeze pe femeie în apropierea frontierei turco-siriene şi ulterior în regiunea Idlib din Siria. După luni de tăcere, ea l-a contactat din nou pe soţul său în urmă cu aproximativ o lună, pentru a reveni în Europa, în urma unei decizii de expulzare din Turcia.

Citește și : Carles Puigdemont dorește revenirea în Spania înaintea inaugurării noului parlament catalan

În virtutea unui mandat de arestare internaţional emis sâmbătă de justiţia franceză, femeia a fost arestată duminică pe aeroportul Malpensa din Milano de către poliţia antiteroristă italiană şi agenţi ai poliţiei de frontieră.

Ea a fost plasată în arest în aşteptarea extrădării în Franţa, iar cei trei copii au fost încredinţaţi tatălui lor, potrivit AGI.

Tags: arestCoasta de AzurfrantaIdlibjustiţia italianăMilanosiria
Categorii: Diaspora